Inkubator Sežana zmagovalec prestižnega mednarodnega natečaja Constantinus

By
58
Inkubator Sežana zmagovalec prestižnega mednarodnega natečaja Constantinus

Inkubator d.o.o. Sežana je prejel prestižno nagrado Constantinus, ki jo podeljuje International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI). Nagrado je prejel za najboljši svetovalni projekt v managementu za izvedbo programa “Kreativni startup: podjetniška šola za osebe z izgubo sluha”.

 Glavni cilj nagrade Constantinus je promocija svetovalnega sektorja ter izjemnih svetovalnih projektov na globalni ravni. Constantinus je že prepoznan kot znak odličnosti v svetovanju. Robert Bodenstein, predsednik ICMCI, poudarja: “Constantinus International Award je razstava uspešnih projektov v Management Consulting na svetovni ravni.”

Tokratna podelitev nagrad je potekala 12. oktobra v Amanu, Jordanija, kjer je bilo predstavljenih 25 projektov z vsega sveta. Inkubator Sežana je žirijo prepričal z izvirnim pristopom k inkluzivnemu podjetništvu za osebe s posebnimi potrebami, prvim takim v Sloveniji in Evropi. Nagrado je prejela tudi EBN European Business and Innovation Centre Netowork, kot naročnik projekta.

Dorijan Maršič, direktor inkubatorja, je ob tem povedal: “Nagrada je priznanje za našo ekipo in partnerje, ki smo znali razviti uspešno podjetniško podporno okolje za osebe z izgubo sluha, ki ga je prepoznalo tudi mednarodno strokovno okolje.”

Mag. Maja Cergol Lipnik, vodja projekta, dodaja: “Nismo se ustavili s pilotskim projektom. Nedavno smo uspešno izpeljali drugo izvedbo šole. Program smo izboljšali in smo ga pripravljeni deliti tudi v drugih državah.”

Bram Pouwels, predstavnik EBN: “Inkubator Sežana je v okviru projekta, ki se je ukvarjal z inovacijami v socialnem in inkluzivnem podjetništvu, uspel razviti model za podporo podjetniškim iniciativam ljudem s posebnimi potrebami. Našemu dolgoletnemu članu zato iskreno čestitamo.”

Slovenski uspeh na tem dogodku je zaokrožilo tudi podjetje QUANTUM, ki je prejelo srebrno nagrado za svetovanje podjetju Salonit Anhovo.

 

Za več informacij obiščite spletno stran: https://www.constantinus-international.com/introduction/

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)