Odprt poziv evropskim podjetjem za digitaliziranje izdelkov in storitev

By in
127
Odprt poziv evropskim podjetjem za digitaliziranje izdelkov in storitev

Projekt DigiFed ponuja sofinanciranje do 55.000 € in tehnično ter organizacijsko podporo start-upom, MSP-jem za razvoj pametnih aplikacij.

Projekt DigiFed – Zveza digitalnih inovacijskih vozlišč za vpeljavo digitalnih tehnologij s strani evropskih MSP je objavil svoj prvi natečaj (rok prijave je 9. 6. 2020).

Cilj projekta DigiFed je spodbuditi vpeljavo naprednih digitalnih tehnologij ali kiber-fizičnih sistemov (angl. Cyber-Physical Systems) v evropske start-upe in MSP-je s poudarkom na podjetjih, ki še niso digitalizirala svojega poslovanja.

Prijavljenim bomo pomagali pri izvajanju poslovnih načrtov v okviru zveze digitalnih inovacijskih vozlišč, s podporo Evropske komisije. Zagotovili bomo ključne podporne mehanizme za posamezna podjetja in skupine MSP-jev za spodbujanje uvajanja digitalnih tehnologij v izdelke in storitve.

O natečaju

Prvi natečaj je usmerjen v t.i. „Aplikacijske eksperimente“, kar pomeni, da ima prijavljeno podjetje inovativno idejo za nov produkt ali storitev, jasno tržno vizijo in za potrditev koncepta potrebuje tehnično in/ali poslovno inovacijsko znanje.

Prijavite se, če vaše podjetje izpolnjuje pogoje:

 • Načrtujete razvoj novih in inovativnih pametnih rešitev, ki združujejo fizični in virtualni svet z naprednimi tehnologijami.
 • Ste zainteresirani za uporabo ekskluzivnih virov in kompetenc za pospešitev tega razvoja ter želite dostopati do edinstvenega evropskega ekosistema, ki ga sestavljajo: vodilne industrijske družbe, svetovne raziskovalne organizacije, pospeševalci inovacij in zasebni vlagatelji.

DigiFed vam ponuja:

 • Dostop do industrijskih platform na področju kiberfizičnih (CPS) in vgrajenih (embedded) sistemov.
 • Podporo razvoju inovativnih tržnih produktov in storitev.
 • Do 55.000 € financiranja – kar predstavlja 70 % prijavljenih stroškov projekta.
 • Strokovna znanja in izkušnje iz raziskovalnih in industrijskih centrov po Evropi.
 • Podporo upravljanju inovacij  s poudarkom na trajnostnem razvoju poslovanja s pomočjo projekta DigiFed in ekosistema Smart Anything Everywhere.
 • Storitve digitalnega inovacijskega središča (4P DIH) za povezovanje s tehničnimi partnerji (industrijskimi partnerji, raziskovalnimi organizacijami, univerzami in podobno) in dostop do različnih priložnosti širom Evrope (konference, promocije, hackathoni) ter pomoč v obliki webinarjev in delavnic v okviru projekta DigiFed.

Spletni Bootcamp

Delavnice v okviru bootcampa bodo trajale približno dve uri in bodo vključevale priložnost za neposredno interakcijo s strokovnjaki s področja interneta stvari, umetne inteligence, avtonomnih vozil in kibernetske varnosti. Datumi spletnih delavnic (možna je izbira posameznih delavnic):

 • 5. maj  ob 10. uri – Internet stvari
 • 7. maj  ob 10. uri – Umetna inteligenca in programska oprema
 • 11. maj ob 10. uri – Razsvetljava in avtonomna vozila
 • 13. maj ob 10. uri – Kibernetska varnost
 • 18. maj ob 10 uri – Kako pripraviti dober pitch?
 • Dodatni termini – Osebna svetovanja o prijavi

Udeležba na delavnicah je brezplačna. Prijava je obvezna.

Za prijavo na razpis je ob predložitvi dokumentacije potrebno posredovati tudi 5 minutni predstavitveni video. Navodila za pripravo predstavitvenega videa.

Strokovnjaki iz 4P DIH so vam voljo pri načrtovanju projekta, pripravi razpisne dokumentacije in oblikovanju uspešnega predstavitvenega videa.

Kontakt in podrobnejše informacije na: 
Spletni strani Digifed (online-bootcamps) ali  jure.verhovnik@ltfe.org041 316 331

Več informacij glede pogojev prijave in kako se prijaviti.

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)