Inkubator Sežana med finalisti za prestižno mednarodno nagrado Constantinus International Award 2023

By
52
Inkubator Sežana med finalisti za prestižno mednarodno nagrado Constantinus  International Award 2023

Inkubator d.o.o. Sežana nominiran med 12 finalistov za prestižno mednarodno nagrado Constantinus International Award 2023 za izbor najboljšega projekta v poslovnem svetovanju za program Kreativni startup – podjetniška šola za osebe z izgubo sluha.

 Med množico kakovostnih projektov iz različnih držav iz celega sveta, je projekt Inkubatorja Sežana s strani International Council of Management Consulting Institutes (ICMCI), prepoznan kot eden izmed najboljših na področju poslovnega svetovanja. Med 12 nominiranimi iz 11 držav, so tudi podjetja kot npr. CMC-Ukraine, DesignThinkers Academy, eee Austria international projects GmbH, Pokharel Consulting, QUANTUM Consulting, Shanghai EBPM Consulting Co. Ltd. in drugi.

“Inkubator Sežana je član EBN European Business and Innovation Centres Network in je projekt realiziral v okviru njihove EU operacije Better Incubation. Ta program je osredotočen na spodbujanje socialnih inovacij in inkluzivnega podjetništva, v našem inkubatorju pa smo želeli razviti nove priložnosti prav za osebe z izgubo sluha” je povedal Dorijan Maršič, direktor inkubatorja.

Vodja projekta, mag. Maja Cergol Lipnik, dodaja: »Program, v katerem je sodelovalo 10 udeležencev, je bil izpeljan v sodelovanju z Višjo strokovno šolo Srečko Kosovel in Zvezo gluhih in naglušnih Slovenije in predstavlja edinstven pristop k vključevanju oseb z izgubo sluha v Sloveniji in EU«.

Šolo bodo v Inkubatorju Sežana ponovili. Za izvedbo nove podjetniške šole, ki bo potekala 22. in 23. septembra na inkubatorju v Sežani, so že prejeli 10 novih prijav.

Inkubator Sežana je za projekt že prejel bronasto priznanje Primorske gospodarske zbornice za inovacije, EEPA – Evropsko nagrado za spodbujanje podjetništva odgovorno in odprto podjetništvo ter Nagrado Feniks, Gospodarske zbornice Slovenije za najboljši projekt leta 2022 na področju management consultinga.

 

Podelitev nagrad bo 12. oktobra 2023 v Amanu (Jordanija). Več o nagradi si lahko preberete na tej povezavi.

 

 

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)