Kolekcija torbic iz Piñatexa®

By
212
Kolekcija torbic iz Piñatexa®

Inkubator Sežana je start-up podjetnici Gaji Hanzel, mladi in prodorni grafični ter modni oblikovalki, omogočil vključitev v mentorski program in ji s tem pomagal pri razvoju poslovnega modela. Pod budnim očesom mentorice Lee Pisani, svetovalke za kulturo oblačenja in oblikovalke celovite podobe posameznikov, ter v sodelovanju s Fundacijo Login5 je Gaja zasnovala projekt kolekcije torbic iz Piñatexa® – trajnostnega materiala iz ananasovih listov in potiskanega eko bombaža. Gajino zgodbo smo spoznali na Podjetniškem večeru z Gajo Hanzel in Leo Pisani, ki je bil 9. avgusta 2019 v Štanjelu.

Foto: Ana Rojc

Gaja Hanzel je o izkušnji z mentorskim programu povedala:

»Na projekt mentorstva sem se prijavila popolnoma brez pričakovanj in posebnih planov. Moj cilj je bil pridobiti kakšno poznanstvo, izkušnjo, se kaj novega naučiti in narediti korak naprej. Na Inkubatorju so mi kot mentorico predlagali Leo Pisani, ki ima veliko izkušenj in poznanstev v poslovnem in modnem svetu. Ob prvem srečanju smo se skupaj pogovorili in se hitro odločili, da bi se posvetili razvoju kolekcije torb. Ker sem že ustvarjala z materiali, ki so prijazni okolju, je to bilo pomembno tudi tokrat. Prav tako slog mojega oblikovanja, torej minimalizem s poudarki na detajlih in sodobne oblike. Lea je imela povezavo s prejšnjim projektom Fundacije Login5, pri katerem je sodelovala in kjer je ostalo veliko neuporabljenega, ekološkega in trajnostno naravnanega blaga, izdelanega iz ananasovih listov (Piñatex) ter ekološkega bombaža. V nadaljevanju so se stvari povezale in uskladile na način, katerega nihče od nas ni pričakoval. Nastalo je sodelovanje s Fundacijo Login5, ki so tudi finančno pripomogli k projektu; spoznala sem nove ljudi, med drugim odličnega mojstra Miho Pavli (usnjarstvo Pavli), ki je torbice tudi izdelal ter pridobila številne izkušnje. Iz uspešnega sodelovanja, premišljevanja, usklajevanja, dogovarjanja in skupnega dela so nastale čudovite torbe iz Piñatexa, na katere smo vsi ponosni. Hvaležna sem vsem, ki so pri projektu na kakršenkoli način pomagali, saj smo skupaj ustvarili uspešno zgodbo, za katero se bom trudila, da se bo nadaljevala tudi v prihodnje.«


 

Aktivnosti Inkubatorja Sežana v okviru operacije SIO-INKSEŽANA-2018-19 sofinancirata  Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.