Kreativni start-up - 1. modul

By
235
Kreativni start-up - 1. modul

Inkubator d.o.o. Sežana je v soboto, 23. aprila 2022, v sodelovanju z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije in Višjo strokovno šolo Srečka Kosovela v Sežani izvedel prvi modul Kreativnega start-up program: Podjetniško šolo za osebe z izgubo sluha.

Udeleženci šole, ki ima za osnovo kreativno doživetje, so odkrili proces razvoja od ideje do produkta. S pomočjo ravnateljice Višje strokovne šole Srečka Kosovela Jelene Uršič so najprej oblikovali izdelek po želji, nato pa prototip iz gline.

Martin in Mojca sta poskrbela za tolmačenje v slovenskem jeziku, Roman in Maša iz Zveze društev gluhih in naglušnih Slovenije pa sta poskrbela za podnaslavljanje. Pri tem sta se poslužila orodja TrueBar, ki je na velikem ekranu izpisoval izrečene besede predavateljev.

Prvega srečanja, ki je minilo v sproščenem duhu so se udeležili še Nika, Simona, Rok, Miha, Mihael, Monika in Urška.

Drugi in tretji modul bosta potekala v Rodiku na sedežu Krajevne skupnosti Rodik, Rodik 6, 6240 Kozina.

Udeleženci bodo iskali poti do kupcev, odkrili kako odprejo podjetje, kakšne so oblike podjetij in podjetniške ugodnosti ter kako naredimo analizo trga.Za konec bodo še pripravili poslovni model kanvas, tako, da bodo pripravljeni na vstop v svet podjetništva.

FOTO: Avtorici fotografij sta Sara Dakaj in Martina Brisa (Višja strokovna šola Srečka Kosovela Sežana)

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)