Nagradni natečaj za inovacije na področju mediteranske prehrane

By
178
Nagradni natečaj za inovacije na področju mediteranske prehrane

E-zavod kot projektni partner v okviru projekta MD.net razpisuje natečaj za inovacije na področju mediteranske prehrane. Projekt Interreg MED – MD.net  se sooča z izzivom spodbujanja poslovnih priložnosti na področju mediteranske prehrane. Cilj projekta je okrepiti izvajanje Konvencije UNESCO 2013.08, ki priznava mediteransko prehrano kot nesnovno kulturno dediščino. Mediteranska prehrana je v skladu s konvencijo razumljena kot zbir znanj, usposobljenost, ritualov, simbolov in kulturnih značilnosti pri pridelavi, predelavi ter uživanju mediteranske hrane.

V okviru razpisa želijo spodbuditi razvoj 5 inovativnih tržnih izdelkov na področju mediteranske prehrane z namenom prepoznavanja mediteranske prehrane kot priložnosti za pametno ekonomsko rast.

K prijavi na natečaj vabijo vse, ki razvijajo inovativen izdelek/storitev na področju mediteranske prehrane in jo želijo predstaviti širši javnosti ter pridobiti dodatna sredstva za razvoj izdelka/storitve.

Strokovna komisija bo med prijavljenimi projekti izbrala 5 najboljših izdelkov/storitev, ki bodo prejeli nadaljnjo podporo v višini 2.000 € za dokončni razvoj izdelka/storitve. Izbrani prijavitelji bodo lahko izbirali med pokritjem stroškov marketinga, proizvodnje, razvoja blagovne znamke, promocije, skupinskega financiranja, nakupa potrošnega materiala, nakupa sestavin, podporo internacionalizaciji ali drugih storitev v dogovoru z razpisovalcem.

Dve najbolj perspektivni ideji se bosta udeležili zimske šole, ki jo organizirajo partnerji projekta MD.net ter skupaj v sodelovanju z drugimi inovativnimi idejami tekmovale za dodatno nagrado v višini  7.500 €, ki jo bo razpisal vodja projekta. Vsi razviti izdelki, ne glede na izbor, bodo v letu 2021 prejeli zaščiteno blagovno znamko MD.net ter bili predstavljeni v promocijski brošuri.

Rok prijave na natečaj: 30. september 2020

Razpis – nagradni natečaj za inovacije na področju mediteranske prehrane

Razpisni pogoji

Prijavni obrazec

Več informacij: dr. Petra Medved Djurašinović, GZS- Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij, petra.medved@gzs.si,  01 58 98 296

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)