Podelitev priznanj za najboljše inovacije v obalno-kraški in primorsko-notranjski regiji za leto 2023

By
191
Podelitev priznanj za najboljše inovacije v obalno-kraški in primorsko-notranjski regiji za leto 2023

Primorska gospodarska zbornica in Regionalna zbornica Postojna sta organizirali slavnostno podelitev priznanj najboljšim inovatorjem v Obalno-kraški in Notranjsko-primorski regiji, ki se je odvijala v torek, 13.6.2023 v Kulturnem domu v Hrpeljah. Najbolje ocenjene inovacije v obeh regijah bodo kandidirale za najvišja priznanja na nacionalni ravni, ki bodo podeljena na Dnevu inovativnosti, 19. septembra 2023.

Letos je v Obalno-kraški regiji potekal 23. razpis. Izmed osem pravilno prispelih prijav je tričlanska komisija za ocenjevanje inovacijskih predlogov pod vodstvom predsednika, dr. Aleša Lipnika podelila eno zlato priznanje, dve srebrni priznanji in štiri bronasta priznanja.

Bronasto priznanje za inovacijo Kreativni start-up program: Podjetniška šola za osebe z izgubo sluha sta prejela Dorijan Maršič in mag. Maja Cergol Lipnik iz Inkubatorja Sežana d.o.o. V imenu Inkubatorja Sežana je priznanje prevzel Anton Marn.

Priznanja so prejeli tudi člani Inkubatorja Sežana, in sicer: Srebrno priznanje sta si prislužili KingBox d.o.o iz Sežane in NATTURA (Lea Grlj s.p.) iz PE Koper. Bronasto priznanje pa je prejel Zavod Sopotniki. Član 6. Podjetniške šole: Naj ideja postane start-up, Simon Požek je prejel priznanje za prispevek na področju inovativnosti.

Na 21. razpis v Primorsko-notranjski regiji pa je prispelo 6 prijav. Komisija: Andrej Frank, Dorian Lipolt, Maks Lavrič ter Natalija Kaluža je podelila 3 zlata priznanja, 2 srebrne in 1 bronasto priznanje.

Opis vseh inovacij 2023 – Koper, Postojna

Udeležence dogodka so nagovorili županja Občine Hrpelje-Kozina, Saša Likavec Svetelšek; predsednik UO Primorske gospodarske zbornice, Tadej Gosak; predsednik UO GZS Regionalne zbornice Postojna, Goran Petek ter Mitja Gorenšček, izvršni direktor GZS.
Mrežo EEN sta predstavila Leon Žunec in Leon Pavlič iz Univerze na Primorskem. Predstavljeni pa so bili tudi zmagovalci »POPRI 2023« z aplikacijo »Domači okus«, kjer so v kategoriji dijaki prvo mesto zasedli dijaki Šolskega centra Srečka Kosovela Sežana.

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)