REGIONALNA DELAVNICA SOCIALNEGA PODJETNIŠTVA

By
7
REGIONALNA DELAVNICA SOCIALNEGA PODJETNIŠTVA

Inkubator Sežana je vključen v program LIAISE – Linking Incubation Actors for Inclusive and Social Entrepreneurship, katere cilj je izzvati spremembo paradigme v evropskem inkubacijskem ekosistemu v smeri bolj vključujočega in vplivnega pristopa k inovativnemu podjetništvu.

Partnerji European Business and Innovation Centre Network (EBN), Impact Hub (IHUB) in European Venture Philanthropy Association (EVPA) so združili moči za zagotavljanje možnosti za krepitev zmogljivosti in mreženje evropskih podjetniških podpornih organizacij, ki so pripravljene razširiti svoje storitve na področju socialnega in inkluzivnega podjetništva.

Končni cilj je zagnati ekosistemsko spremembo, usmerjeno v zagotavljanje socialnih in neuporabnih podjetnikov z namensko podpornimi storitvami podjetij, inkubacijskimi programi in podpornimi mrežami, ki jim omogočajo razvoj učinkovitih in trajnostnih podjetij. Z nami so mreže Impact HUB in EVPA, pri tem pa bodo vključne tudi ključne evropske organizacije, specializirane za podporo podpornim in ranljivim skupinam ter mednarodnim, nacionalnim, regionalnim in lokalnim oblikovalcem politik za sodelovanje pri podpornem sistemu “boljšega socialnega in inkluzivnega podjetništva”. Kot partnerji v operaciji smo v Inkubatorju Sežana letos zagnali pilotski projekt Podjetniško šolo za osebe z izgubo sluha.

 

CILJI IN NALOGE OPERACIJE BETTER INCUBATION

Glavni cilji operacije Better Incubation so:

Mobilizacija in krepitev organizacij za podporo podjetjem kot so inkubatorji, tehnološki parki, pospeševalniki, Impact Hubi, investitorji, da bi jim omogočili okrepitev svoje zmogljivosti in razširitev svojih pristopov na področju inkluzivnega in socialnega podjetništva;

pomoč socialnim podjetnikom in potencialnim podjetnikom iz skupine podreprezentiranih skupin v dostopanju do razpoložljivih finančnih orodij in krepitev možnosti za preživetje in rast njihovih podjetij;

krepitev zmogljivosti in mreženje evropskih podjetniških podpornih organizacij.

Med nalogami operacije je tudi objava Better Incubation Roadmap-a, ki opisuje načela in ključna merila, ki temeljijo na inkluzivni inkubaciji, ki bodo služile kot usmeritve Evropski komisiji za kreiranje bodočih politik. Več o tem lahko preberete na www.betterincubation.eu.

V ta namen bo organiziranih 15 dialogov o regionalni politiki po Evropskih državah in zaključna evropska delavnica – Regionalni podjetniški ekosistem POLICY RECOMMENDATIONS > EU Advocacy Workshop (2. december 2022, Bruselj)

 

PROGRAM DELAVNIC

Delavnice o regionalnih politikah bodo izpostavile in okrepile vlogo organizacij za podporo podjetništvu kot katalizatorjev ekosistema podpore podjetništvu za socialne in ranljive podjetnike. Spremembe ekosistema ne morejo ustvariti sami inkubatorji, zato nameravamo z delavnicami mobilizirati akterje lokalnega ekosistema. Delavnice o politiki bi morale delovati kot prostor, ki omogoča povezovanje in izmenjavo poslovnih posrednikov z drugimi deležniki v ekosistemu.

Inkubator Sežana bo v okviru operacije izpeljal delavnico v Sloveniji, na katero vabi pomembne deležnike z obravnavanega področja.

PROGRAM DELAVNICE:

Uvod

  • Predstavitev programa LIAISE Better Incubation
  • Pregled dnevnega reda delavnice
  • Predstavitev udeležencev

Pregled slovenskega ekosistema

  • Ključne ugotovitve strokovnjakov (CoP)
  • Ključne ugotovitve mapiranja lokalnega ekosistema

Podpora vključujočemu in socialnemu podjetništvu

  • Razprave v majhnih skupinah
  • Naslednji koraki: Priprava akcijskega načrta

Zaključki in mreženje

Vabimo vas, da se pridružite delavnici, ki bo 16. septembra 2022, v prostorih Inkubatorja Sežana, na Kraški ulici 2, Sežana.

Podrobnosti o programu bomo objavili v naslednjih tednih.

Svojo prisotnost lahko že sedaj potrdite TUKAJ.

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)