Regionalna delavnica socialnega podjetništva

By
125
Regionalna delavnica socialnega podjetništva

Inkubator Sežana je vključen v program LIAISE – Linking Incubation Actors for Inclusive and Social Entrepreneurship, katerega cilj je izzvati spremembo paradigme v evropskem inkubacijskem ekosistemu v smeri bolj vključujočega in vplivnega pristopa k inovativnemu podjetništvu.  

V okviru LIAISE bo Inkubator Sežana organiziral delavnico o regionalnih politikah, ki bo okrepila vlogo podjetniških podpornih organizacij kot katalizatorjev ekosistema za socialne in ranljive podjetnike. Spremembe podjetniškega ekosistema ne morejo ustvariti sami inkubatorji, zato nameravamo z delavnico mobilizirati akterje lokalnega podjetniškega ekosistema. S tem namenom vas kot pomembne deležnike vljudno vabimo, da se pridružite regionalni delavnici, ki bo 16. septembra 2022 v Inkubatorju Sežana na Kraški ulici 2 v Sežani.

PROGRAM DELAVNICE:

9.00 – 9.30         Uvod: Dorijan Maršič in mag. Maja Cergol Lipnik, Inkubator Sežana

  • Predstavitev programa LIAISE Better Incubation
  • Pregled dnevnega reda delavnice in predstavitev udeležencev

9.30 – 10.15      Pregled slovenskega ekosistema: Jan Peloza, Impact Hub Ljubljana

  • Ključne ugotovitve strokovnjakov (CoP) in mapiranja lokalnega ekosistema

10.15 – 10.30    Odmor za kavo

10.30 – 13.00    Podpora vključujočemu in socialnemu podjetništvu

  • Razprave v majhnih skupinah
  • Priprava akcijskega načrta

13.00 – 14.00   Zaključki in mreženje s prigrizkom

 

OZADJE REGIONALNE DELAVNICA SOCIALNEGA PODJETNIŠTVA

 

Partnerji programa LIAISE, European Business and Innovation Centre Network (EBN), Impact Hub (IHUB) in European Venture Philanthropy Association (EVPA), so združili moči za zagotavljanje možnosti krepitve zmogljivosti in mreženja evropskih podjetniških podpornih organizacij, ki so pripravljene razširiti svoje storitve na področju socialnega in inkluzivnega podjetništva.

Glavni cilji:

  • Mobilizacija in krepitev organizacij za podporo podjetjem kot so inkubatorji, tehnološki parki, pospeševalniki, Impact Hubi, investitorji, da bi jim omogočili okrepitev svoje zmogljivosti in razširitev svojih pristopov na področju inkluzivnega in socialnega podjetništva;
  • pomoč socialnim podjetnikom in potencialnim podjetnikom iz skupine podreprezentiranih skupin v dostopanju do razpoložljivih finančnih orodij in krepitev možnosti za preživetje in rast njihovih podjetij;
  • krepitev zmogljivosti in mreženje evropskih podjetniških podpornih organizacij.

Končni cilj je zagnati ekosistemsko spremembo, usmerjeno v socialne podjetnike z namensko podpornimi storitvami podjetij, inkubacijskimi programi in podpornimi mrežami, ki jim omogočajo razvoj učinkovitih in trajnostnih podjetij.

V programu kot partnerji sodelujejo tudi ključne evropske organizacije, specializirane za podporo ranljivim skupinam ter mednarodnim, nacionalnim, regionalnim in lokalnim oblikovalcem politik na področju razvoja socialnega in inkluzivnega podjetništva. Med drugimi kot partner sodeluje tudi Inkubator Sežana, ki je v letu 2022 zagnal pilotski program Podjetniško šolo za osebe z izgubo sluha.

Med nalogami operacije je tudi objava Better Incubation Roadmap-a, ki opisuje načela in ključna merila temelječa na inkluzivni inkubaciji, ki bodo služila kot usmeritve Evropski komisiji za kreiranje bodočih politik. Več o tem lahko preberete na www.betterincubation.eu.

S tem namenom bo organiziranih 15 regionalnih delavnic s področja socialnega podjetništva po evropskih državah ter zaključna evropska delavnica, ki bo 2. decembra 2022 v Bruslju.

Prijavite se TUKAJ.

16. september 2022, Inkubator Sežana

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)