Slovenski start:up leta 2023

By
224
Slovenski start:up leta 2023

Nagrada Slovenski start:up leta je projekt aktivnih deležnikov slovenskega startup ekosistema. Njihova vloga je sodelovanje pri nominaciji kandidatov za nagrado ter domači in mednarodni promociji finalistov ter prejemnika naziva. Glavni organizator projekta je Start:up Slovenija, soorganizatorja pa že tradicionalno Slovenski podjetniški sklad in Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport.

Nominacijski odbor nagrade “Slovenski start:up leta 2023″ so ga sestavljali ABC pospeševalnik, Poslovni angeli Slovenije, Suricate Ventures, Zavod mladi podjetnik, SBC – Slovenian Business Club, Tehnološki park Ljubljana, Silicon Gardens Fund, South Central Ventures in Niko Klanšek, kot naj slovenski startup mentor 2021/22. Izglasovali so 5 finalnih podjetij:

  1. Woice d.o.o. (8 glasov)
  2. Gentler Stories d.o.o. (6 glasov)
  3. ReCatalyst d.o.o. (6 glasov)
  4. Quantifly d.o.o. (5 glasov)
  5. Paradigma Technologies d.o.o. (4 glasov)

 

Ponosni smo, da se je med pet finalistov uvrstil tudi naš član Paradigma Technologies d.o.o.  Paradigma Technologies je zagonsko podjetje, ki deluje v industriji New Space in je specializirano za visokofrekvenčne RF rešitve. Zagotavlja inovativne in miniaturizirane rešitve za telekomunikacije visokih frekvenc, ki omogočajo razvoj naslednje generacije malih satelitskih sistemov. Njihove rešitve so zanesljive, razširljive in prilagodljive, da zadovoljijo specifične potrebe strank ter so izkazale potencial za internacionalizacijo v sodelovanju z mednarodnimi gospodarskimi in podpornimi deležniki.

Izglasovanih pet finalistov se bo 24. maja pred ugledno komisijo pomerilo za naziv “Slovenski start:up leta 2023” na SBC Klubu slovenskih podjetnikov v Ljubljani. Zmagovalec bo razglašen na spektakularnem dogodku, ki bo potekal 30. maja ob 18. uri v Si-Ti teatru v Ljubljani.

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)