Socialno podjetništvo: značilnosti, izzivi in priložnosti

By
11
Socialno podjetništvo: značilnosti, izzivi in priložnosti

Ob svetovnem dnevu socialnega podjetništva, 21. novembra, vas vabijo na poseben dogodek, namenjen spodbujanju in podpori socialnega podjetništva v Sloveniji, ki bo potekal preko aplikacije Zoom.

Pridružite se na spletnem usposabljanju, kjer boste raziskovali pomen sodelovanja za uspeh socialnih podjetij.

Ne zamudite te priložnosti za spletno mreženje in izmenjavo znanja, ki vam lahko pomaga pri nadaljnjem razvoju vašega socialnega podjetja.

Prijavite se zdaj in postanite del skupnosti, ki si prizadeva za pozitivne družbene spremembe!

Program:

  • Pomen socialnega podjetništva, glavne značilnosti, vloga v družbi in gospodarstvu.
  • Predstavitve izbranih socialnih podjetij – izkušnje in dobra praksa.
  • Socialno podjetništvo v tujini.
  • “Krof” kot kompas in navdih za socialne podjetja – predstavitev koncepta.

Kaj lahko pričakujete?

  • Mreženje: Povežite se z drugimi udeleženci in strokovnjaki s področja socialnega podjetništva.
  • Izmenjava izkušenj: Delite in pridobite dragocene izkušnje ter prakse iz prve roke.
  • Usposabljanje: Naučite se, kako sodelovanje lahko pripomore k uspehu vašega socialnega podjetja.
  • Sodelovanje: Raziskujte možnosti sodelovanja med socialnimi in drugimi podjetji za doseganje skupnih ciljev in pozitivnega družbenega učinka.

Dogodek je namenjen:

  1. Vsem, ki vas zanima socialno podjetništvo (tudi študentom).
  2. Socialnim podjetnikom.
  3. Zaposlenim v podjetjih, ki se ukvarjate s projekti na področju okolja in družbe.
  4. Nevladnim organizacijam.
  5. Vodjem inkubatorjev za zagonska podjetja in pospeševalnikov.
  6. Vsem podjetjem, ki želite doseči pozitiven družbeni učinek.

O predavateljici: Valeria Cheshko Radosavljević

Valeria je certificirana specialistka za krožno gospodarstvo in strokovnjakinja za poslovni razvoj z več kot 15-letnimi izkušnjami v različnih panogah.

Ponuja storitve svetovanja za podjetja in organizacije, ki želijo razumeti krožnost in trajnostnost, njun pomen in uporabo v praksi, ter začeti s postopkom uvajanja navedenih konceptov v svoje poslovanje s ciljem doseči dolgoročno in vzdržno konkurenčno prednost.

Leta 2015 je ustanovila podjetje, ki na trg uvaja novo prelomno zeleno tehnologijo in stroje za predelavo odpadnega perja v visokokakovostno beljakovinsko krmno sestavino, katera omogoča močno krožno povezavo med živilsko in krmno industrijo.

Pred tem je delala kot Direktor za investicije v naložbenem skladu P&S East Growth in kot Vodja poslovanja za področje Ukrajine v podjetju P&S Capital.

Zaključila je magisterij s področja upravljanja razvoja (Development Management) na London School of Economics, diplomirala pa je na Maastrichtski univerzi s področja ekonomije (BSc in Economics / University of Maastricht). Zaključila je dva programa mikromagisterija Univerze Wageningen, Nizozemska, s področja krožnega gospodarstva ter s področja bio-osnovanih panog. www.ecolibrium-consulting.eu,

Udeležba je brezplačna.

Dodatne informacije in prijave

 

Vir: Spirit Slovenija

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)