Srečanje evropskih inovatorjev, predstavnikov držav in evropskih institucij na Next Round.eu konferenci v Ljubljani

By
225
Srečanje evropskih inovatorjev, predstavnikov držav in evropskih institucij na Next Round.eu konferenci v Ljubljani

Kako v Evropi zagotoviti podjetniško prihodnost za samoroge, je poleg investicijskih priložnosti za slovenske in evropske scale-upe, osrednja tema dvodnevne konference Next Round.eu, ki jo organizira slovensko predsedstvo Sveta EU, od 26. do 27. oktobra 2021, v BTC Ljubljana (Kristalna palača).

Dvodnevni dogodek bosta otvorila Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter Evropska komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Mariya Gabriel. Na vsebinskih panelih se bodo zvrstili mednarodno priznanimi govorci na investicijski konferenci pa se bodo investitorjem predstavila start-up in scale-up podjetja iz Slovenije in Evrope, ki zagotavljajo skupno več kot 1 milijardo evrov razvojnega kapitala v Vzhodno evropskem prostoru. Organizator pričakuje več kot 300 udeležencev.

Prvi dan – Forum na visoki ravni

Prvi dan bo potekal Vrh – Forum na visoki ravni (The EU Next generation Innovators Summit), ki ga bosta otvorila Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek ter Evropska komisarka za inovacije, raziskovanje, kulturo in izobraževanje Mariya Gabriel.

Osrednja tema Vrha v Sloveniji bo namenjena iskanju odgovora na vprašanje »Kako in na kakšen način izboljšati poslovno okolje, da bi evropski samorogi lažje in hitreje uspevali«, pri čemer bo poudarek, kako lahko države članice EU in Evropska komisija prispevajo k doseganju tega cilja. Visoki predstavniki držav članic EU in predstavniki Evropske komisije bodo v diskusijah in okroglih mizah predstavili svoje poglede in rešitve na omenjene izzive, ki so skupni vsem.

Drugi dan – Investicijska konferenca

Drugi dan dogodka se bo odvijala investicijska konferenca, ki je odlična priložnost za mlada, inovativna podjetja, da poiščejo kapital za razvoj in rast svojih podjetij na globalnih trgih in se povežejo z domačimi in tujimi investitorji, ki zagotavljajo skupno vsaj eno milijardo razvojnega kapitala v Vzhodno evropskem prostoru. Investitorjem bo omogočeno, da spoznajo najbolj perspektivne in inovativne regijske start-upe in scale-upe.

Dvodnevni dogodek soorganizirajo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo RS ob podpori Evropske komisije, Slovenski podjetniški sklad,  ABC accelerator in CEED Slovenia, v partnerstvu s South Central Ventures.

Vabimo vas, da se pridružite pogovorom na hibridni konferenci, posebej na zanimivih panelih visokih predstavnikov držav članic in evropskih institucij, prvi dan konference, 26. oktobra, od 10h naprej.

Prav tako ste vabljeni v Digitalno središče Slovenije v BTC, med 12.30 in 14.30 uro, ko bo na odru v živo potekal pogovor med podjetniki in visokimi evropskimi predstavniki:  Evropsko komisarko Mariyo Gabriel ter državnimi sekretarji Slovenije, Portugalske in Francije.

Preberite več in sledite programu na https://www.nextround.eu/.

Registracija: https://www.nextround.eu/register

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)