X2.0

By
55
X2.0

X2.0 je program za deeptech rast, ki si prizadeva zagotoviti povečanje evropskih deeptech zagonskih podjetij z zagotavljanjem prilagojenega, industrijsko usmerjenega programa rasti, ki bo deloval kot katalizator pri zagotavljanju tržno pripravljenih aplikacij in tehnoloških rešitev na 5 ključnih področjih vpliva: proizvodnja in krožno gospodarstvo, agrotehnologija, zdravstvena tehnologija in biotehnologija, pametna mesta in trajnost ter podatki in umetna inteligenca.

Projekt bo 50 visokotehnološkim startupom razdelil 1,5 milijona evrov za inovacije in razširitev storitev ter prispeval k ponudbi programa EIC. Od novembra 2022 do novembra 2024 bo X2.0 objavil pet odprtih razpisov.

Spodbujal bo rast in krepitev odnosov med zmerno inovativnimi in visoko inovativnimi regijami z zagotavljanjem programov rasti, ki temeljijo na potrebah, po meri, osredotočeni na industrijo, za visokotehnološka zagonska podjetja.

X2.0 je trajnostni zapuščinski projekt X-Europe in želi izkoristiti uveljavljeni ekosistem, mrežo, dokazano inovacijsko akcijo/metodologijo Startup Europe in spoznanja svojih predhodnikov, da bi ustvaril mehanizem koordinacijskega ukrepanja naslednje generacije.

 

Rok za prijavo je 4. marec 2024.

 

Več o programu in prijava.

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)