Druga izvedba Kreativnega start-up programa za osebe z izgubo sluha

By
90
Druga izvedba Kreativnega start-up programa za osebe z izgubo sluha

Inkubator Sežana je v sodelovanju z Zvezo društev gluhih in naglušnih Slovenije in  Šolskim centrom Srečka Kosovela Sežana – Višjo strokovno šolo, že drugič organiziral Kreativni start-up program za osebe z izgubo sluha. Programa se je udeležilo 10 oseb z izgubo sluha in predstavnikov Zveze. Dvodnevni program je potekal v prostorih Inkubatorja Sežana.

Z namenom, da bi osebam z izgubo sluha povečali socialno vključenost ter jim odprli vrata v svet podjetništva, si je Inkubator Sežana zadal nalogo, da skozi Kreativni start-up program ponudi različna podjetniška znanja.

Prvi del je potekal v petek, 22.9.2023. Udeleženci so se najprej poglobili v kreativno razmišljanje o podjetniški ideji. Nato so svojo podjetniško idejo vizualizirali in naredili prototip iz gline s pomočjo ravnateljice Višje strokovne šole, Jelene Uršič.  Podali smo jim tudi znanja kako in kje odpremo podjetje. S podjetnico Ulo Stepančič, smo jim predstavili informacije o samostojni podjetniški poti.
Za popestritev programa je skupina obiskala botanični vrt v Sežani.

Drugi del programa je potekal v soboto, 23.9.2023. S pomočjo poslovnega modela in ekipe Inkubatorja Sežana – direktorja Dorijana Maršiča, Maje Cergol Lipnik in Urške Mikuž, so udeleženci raziskovali trg in ugotavljali, kdo so njihovi kupci. Identificirali so poslovne partnerje. Na koncu so svoje podjetniške ideje tudi predstavili.

Lanskoletna udeleženca Kreativnega start-upa, Monika Longar in Miloš Ganić, sta odprla svoje podjetje. Monika ima svoj s.p.za grafično oblikovanje, Miloš Ganić pa je skupaj s soprogo odprl zavod Razgibovito – Zavod za vseživljenjsko učenje in razgibano življenje.

 

Foto: Jan Antonac, študent Višje strokovne šole

Aktivnosti Inkubatorja Sežana v okviru JR PODPORNO OKOLJE 2023 sofinancirata  Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)