Inkubator Sežana je novi partner EIC

By
126
Inkubator Sežana je novi partner EIC

Inkubator Sežana je s podpisom memoranduma o razumevanju postal ponosni član mreže EIC Ecosystem Partnerships and Co-Investment Support Programme, ki ponuja niz storitev, infrastrukturo ali strokovno znanje za 6000+ inovacij, ki jih podpira EIC.
Evropski svet za inovacije (EIC) je bil ustanovljen v okviru Horizont Europe, s proračunom v višini več kot 10 milijard € (2021-2027), za podporo prodornim inovacijam skozi njihov celotni življenjski cikel, od raziskav v zgodnji fazi do trga.

EIC ponuja priložnosti financiranja za podjetja na različnih stopnjah tehnološke zrelosti preko svojih instrumentov: EIC Pathfinder, EIC Transition in EIC Accelerator

Projekti so izbrani z zelo strogimi in konkurenčnimi postopki. Projekti EIC Accellerator lahko prejmejo do 2,5 milijona € financiranja in so nadalje upravičeni do 15 milijonov € neposrednih lastniških naložb iz sklada EIC.

Inovatorji EIC imajo dostop tudi do storitev poslovnega pospeševanja EIC (BAS), ki vključujejo strokovno svetovanje, mentorstvo in povezovanje s podjetji in vlagatelji.

Kaj je EIC podporni program?
EIC partnerji so izbrani v okviru programa EIC ekosistemskega partnerstva in podpornega programa za so – investiranje. Cilj programa, ki se je začel l.2022, je razširiti storitve poslovnega pospeševanja EIC z obravnavanjem dveh največjih izzivov za njegove inovatorje: dostop do specializiranih sektorsko osredotočenih storitev in privabljanje zasebnih vlagateljev.

Partnerji EIC obravnavajo te potrebe tako, da zagotovijo:

  • samostojne storitve, kot so delavnice, usposabljanje in povezovanje, ki jih BAS ne pokriva
  • zelo specifične nišne storitve, kot je uporaba specifične laboratorijske opreme ali tehnološke skrbnosti in celo storitev selitve ter inštruiranje IPO.
  • integracija v partnerjeve programe pospeševanja, inkubacije ali tvegani gradnji, ki se prilagaja tehnološki stopnji in posebnim projektom inovatorjev.

Za več informacij si oglejte spletno stran EIC Ecosystem Partnerships and Co-investment Support programme.

Kaj je katalog storitev EIC partnerjev
Katalog storitev partnerjev EIC je spletno mesto, ki je na voljo upravičencem EIC in združuje vse ponudbe storitev partnerjev EIC. S filtriranjem storitev glede na stopnjo projekta, kategorijo storitev in datumom projekta, ki jih podpira EIC, lahko upravičenci najdejo ponudbo, ki jim najbolj ustreza glede na njihove potrebe in dostopajo do prijavnih obrazcev.

Profile partnerjev EIC lahko najdejo v katalogu tukaj.

Kaj ponuja Inkubator Sežana?

Inkubator Sežana upravičencem ponuja 5 programov:

  • podjetniško start-up šolo
  • scale-up akademijo
  • inkubacijo in najem poslovnih prostorov
  • hekaton-tehnološki maraton
  • mreženje in internacionalizacijo

Več o ponudbi si lahko ogledate tukaj.

Čas je, da se nam pridružite na misiji prepoznavanja, razvoja in spodbujanja evropskih prebojnih tehnologij.

EIC upravičenci, se lahko prijavite v skupnost EIC in zaprosite za storitve #EICpartners na tej povezavi.

Terms of Engagement for Beneficiaries

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)