Inkubator Sežana je v palači Sabini-Grisoni v Kopru odprl svoje nove prostore

By
41
Inkubator Sežana je v palači Sabini-Grisoni v Kopru odprl svoje nove prostore

Mestna občina Koper je v obnovljene prostore palače Sabini-Grisoni na Vergerijevem trgu umestila tudi vsebine za spodbujanje podjetništva, saj si prizadeva zagotoviti ustrezne pogoje in kakovostne programe za razvoj podjetništva v lokalnem okolju, pa tudi širše v regiji. Za izvajanje te dejavnosti je z javnim naročilom izbrala Inkubator Sežana, ki je 9. novembra odprl svoje nove prostore.

Inkubator Sežana velja za enega najstarejših in obenem najuspešnejših spodbujevalnikov podjetništva v Sloveniji. V svojih 30 letih delovanja je prepoznal številne dobre poslovne ideje in s podporo ter svetovanjem postavil temelje za ustanovitev številnih mladih podjetij, ki so danes uspešna tako na domačem kot mednarodnem trgu. Da ekipa dobro dela priča tudi podatek, da je Inkubator Sežana edini prejemnik certifikata EU|BIC v Sloveniji, ki ga prejmejo le kakovostne poslovne podporne organizacije, ki si prizadevajo pomagati podjetnikom z inovativnimi idejami, da le-te spremenijo v uspešna podjetja.

Mestna občina Koper je v želji, da bi si novo poslovno pot v lokalnem okolju začrtalo čim več podjetij, ki bodo ustvarila nova delovna mesta z visoko dodano vrednostjo, za izvajanje inovacijskega in podjetniškega podpornega okolja zagotovila približno 82 kvadratnih metrov prostorov v prvem nadstropju palače Sabini-Grisoni.

Mesta v poslovni enoti Inkubatorja Sežana so že praktično vsa zasedena. Javni poziv podjetnikom za vključitev v inkubator pa je še odprt. Katera podjetja bodo vključili, bo odločila strokovna komisija, je povedala pomočnica direktorja Inkubatorja Sežana mag. Maja Cergol Lipnik.

Podjetjeniki ne bodo dobili le delovnega prostora. Kot dodaja Cergol Lipnikova “Radi povemo, da nismo nepremičninska agencija, ampak prva podpora podjetnikom, ki se podajajo na poslovno pot.”  Podjetnike bodo izobraževali, mentorirali, jih učili “mehkih podjetniških veščin” in jim pomagali pripraviti učinkovit poslovni model za zagon podjetja. Uporabljati nameravajo že preizkušene metode, ki so jih razvili v Sežani.

S prvimi delavnicami, kot pravi direktor Inkubatorja Sežana Dorijan Maršič bodo pričeli že naslednji teden. S Primorskim tehnološkim parkom in Študentsko organizacijo Univerze na Primorskem vabijo na “Start-up your life” dvodnevno start-up izobraževanje za spodbujanje razvoja podjetniških idej.

Župana Mestne občine Koper Aleš Bržan in Občine Sežana David Škabar, kot ustanoviteljice Inkubatorja Sežana, sta na uradnem odprtju prostorov podpisala sporazum o sodelovanju z namenom spodbujanja podjetništva in inovativnosti.

Foto: Mestna občina Koper

 

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)