PROGRAM
prvega sklopa
1. modul:
UVODNO SREČANJE
16. 9. 2024, 9.00 - 12.00
Moderatorka:
Polona Abram
VSEBINA:
- Predstavitev programa
- Predstavitev udeležencev in njihovih poslovnih idej
- Mreženje
2. modul:
PRIDOBIVANJE FINANČNIH VIROV
23. 9. 2024,
9.00 - 12.00
Predavatelji:
predstavniki LAS Zelena Istra, STO, CzK, Visit Koper, MOK in Inkubatorja Sežana
VSEBINA:
- Predstavitev razpisov in drugih priložnosti za pridobivanje finančnih virov ter dodatno promocijo
- prihajajoči razpisi LAS za razvoj podeželja, STO poziv za edinstvena doživetja
- Priložnosti v kulturnem turizmu in kulturni dediščini – Center za kreativnost.
- Možnosti sodelovanja z Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper in Inkubator Sežana
3. modul: PEER-TO-PEER
30. 9. 2024, 9.00 - 12.00
Moderatorka:
Polona Abram
VSEBINA:
- Razvoj posameznih idej z delom po skupinah.
- Kje so šibke in kje močne točke poslovnih idej. Kaj je na ideji inovativnega in avtentičnega.
- Razmisleki o povezovanju in partnerstvih, posebej med podeželjem in mestom.
- Kateri predstavljeni razpis je najbolj potencialen za posamezno idejo in kaj morajo prijavitelji okrepiti za uspešno prijavo.
4. modul:
GOSTOLJUBLJE IN ODNOS Z GOSTI
7. 10. 2024, 9.00 - 12.00
Predavatelja:
Uroš Štefelin in Marcela Klofutar, Hiša Linhart
VSEBINA:
- Kako lahko trajnostna gastronomija obogati našo ponudbo.
- Pristopi trajnostne gastronomije prihodnosti in tipične lokalne sestavine.
- Domiselni in preprosti predlogi za postrežbo z jedmi iz sestavin domačega okolja.
5. modul:
PEER-TO-PEER
14. 10. 2024, 9.00 - 12.00
Moderatorka:
Nina Srebočan,
Capuccino Harmony
VSEBINA:
- Kdo so naše stranke in kako jih nagovarjamo.
- Kako sami doživljamo gostoljubnost in na katerih področjih jo lahko izboljšamo pri svoji ponudbi.
- Načrt povezovanja s trajnostno gastronomijo – z lastnimi viri in v sodelovanju z drugimi ponudniki.
6. modul:
TRAJNOSTNO POSLOVANJE
21. 10. 2024, 9.00 - 12.00
Predavateljici:
Gaja Brecelj in Renata Karba, Umanotera
VSEBINA:
- Razvoj turističnih produktov in ponudnikov, ki zmanjšujejo škodljive vplive svojega delovanja na okolje in so odgovorni do lokalne skupnosti.
- Razvoj Kopra kot zelene turistične destinacije: kako turistični ponudniki zadovoljijo pričakovanja trajnostno naravnanih gostov, poleg tega pa zmanjšajo svojo ranljivost in tudi izkoristijo priložnosti, ki jih prinašajo podnebne spremembe in drugi okoljski pretresi.
7. modul: PEER-TO-PEER
28. 10. 2024, 9.00 - 12.00
Moderatorka:
Polona Abram
VSEBINA:
- Delo po skupinah: Kako lahko svojo poslovno idejo izboljšamo v smislu trajnostnega poslovanja, odpornosti na posledice podnebnih sprememb ter prispevka k blaženju podnebne krize.
- Izkušnje bo z nami delila Urška Topolšek Planinšek iz Eko turistične kmetije Urška.
Spoznajte
PREDAVATELJE
Inkubator Sežana si pridružuje pravico do spremembe programa.