Inova Tour Koper Capodistria 2024-sklop 1

PROGRAM
 prvega sklopa

1. modul:
UVODNO SREČANJE

16. 9. 2024, 9.00 - 12.00

Moderatorka:
Polona Abram
VSEBINA:
  • Predstavitev programa
  • Predstavitev udeležencev in njihovih poslovnih idej
  • Mreženje

2. modul:
PRIDOBIVANJE FINANČNIH VIROV

23. 9. 2024, 9.00 - 12.00
Predavatelji: predstavniki LAS Zelena Istra, STO, CzK, Visit Koper, MOK in Inkubatorja Sežana

VSEBINA:

  • Predstavitev razpisov in drugih priložnosti za pridobivanje finančnih virov ter dodatno promocijo  
  • prihajajoči razpisi LAS za razvoj podeželja, STO poziv za edinstvena doživetja
  • Priložnosti v kulturnem turizmu in kulturni dediščini – Center za kreativnost.
  • Možnosti sodelovanja z Zavodom za mladino, kulturo in turizem Koper in Inkubator Sežana

3. modul: PEER-TO-PEER

30. 9. 2024, 9.00 - 12.00

Moderatorka:
Polona Abram

VSEBINA:

  • Razvoj posameznih idej z delom po skupinah.
  • Kje so šibke in kje močne točke poslovnih idej. Kaj je na ideji inovativnega in avtentičnega
  • Razmisleki o povezovanju in partnerstvih, posebej med podeželjem in mestom
  • Kateri predstavljeni razpis je najbolj potencialen za posamezno idejo in kaj morajo prijavitelji okrepiti za uspešno prijavo.

4. modul:
GOSTOLJUBLJE IN ODNOS Z GOSTI

7. 10. 2024, 9.00 - 12.00

Predavatelja:
Uroš Štefelin in Marcela Klofutar, Hiša Linhart
VSEBINA:
  • Kako lahko trajnostna gastronomija obogati našo ponudbo. 
  • Pristopi trajnostne gastronomije prihodnosti in tipične lokalne sestavine. 
  • Domiselni in preprosti predlogi za postrežbo z jedmi iz sestavin domačega okolja.

5. modul:
PEER-TO-PEER

14. 10. 2024, 9.00 - 12.00

Moderatorka:
Nina Srebočan, 
Capuccino Harmony
VSEBINA:
  •  Kdo so naše stranke in kako jih nagovarjamo.
  • Kako sami doživljamo gostoljubnost in na katerih področjih jo lahko izboljšamo pri svoji ponudbi. 
  • Načrt povezovanja s trajnostno gastronomijo – z lastnimi viri in v sodelovanju z drugimi ponudniki.

6. modul:
TRAJNOSTNO POSLOVANJE

21. 10. 2024, 9.00 - 12.00

Predavateljici:
Gaja Brecelj in Renata Karba, Umanotera
VSEBINA:
  • Razvoj turističnih produktov in ponudnikov, ki zmanjšujejo škodljive vplive svojega delovanja na okolje in so odgovorni do lokalne skupnosti.  
  • Razvoj Kopra kot zelene turistične destinacije: kako turistični ponudniki zadovoljijo  pričakovanja trajnostno naravnanih gostov, poleg tega pa zmanjšajo svojo ranljivost in tudi izkoristijo priložnosti, ki jih prinašajo podnebne spremembe in drugi okoljski pretresi.

7. modul: PEER-TO-PEER

28. 10. 2024, 9.00 - 12.00

Moderatorka:
Polona Abram

VSEBINA:

  • Delo po skupinah: Kako lahko svojo poslovno idejo izboljšamo v smislu trajnostnega poslovanja, odpornosti na posledice podnebnih sprememb ter prispevka k blaženju podnebne krize.
  • Izkušnje bo z nami delila Urška Topolšek Planinšek iz Eko turistične kmetije Urška.
Spoznajte 
PREDAVATELJE

Polona Abram

Polonca Abram s.p.

Uroš Štefelin Marcela Klofutar

Hiša Linghart

Nina Srebočan

Capuccino Harmony

Gaja Brecelj Renata Karba

Umanotera

Inkubator Sežana si pridružuje pravico do spremembe programa.