Inova Tour Koper Capodistria

By
210
Inova Tour Koper Capodistria

Mesta občina Koper in Zavod za mladino, kulturo in turizem v sodelovanju z Inkubatorjem Sežana pripravljata izobraževanje za turistične ponudnike

Inova Tour Koper Capodistria
 Sveže ideje v turizmu
  • Program bo vključeval štiri intenzivne delavnice, v katerih se bodo praktične izkušnje obogatile s strokovnim znanjem različnih predavateljev.
  • Udeleženci bodo lahko raziskovali potenciale, ki jih v svoji dejavnosti morda še niso dovolj dobro prepoznali in izkoristili.
  • S praktičnim načrtovanjem in uporabo interaktivnih metod vas bomo spodbujali k razmišljanju izven ustanovljenih okvirov ter vam ponudili sodobne pristope za izboljšanje. vaših turističnih storitev
  • V okviru izobraževalnega programa bodo potekala tudi delovna srečanja in mreženja, kjer bo veliko priložnosti za izmenjavo izkušenj in povezovanja z drugimi turističnimi ponudniki.

Kdaj:

6 srečanj med
25. September – 15. november 2023

Kje:

Pretorska palača, 
Titov trg 3, Koper

In na lokaciji pri ponudnikih

Za spodbudo k razvoju inovativnih rešitev bo za udeležence razpisan 

NATEČAJ ZA NAJBOLJŠE NOVE IDEJNE REŠITVE TURISTIČNE PONUDBE
z nagradnim skladom v višini 3.000 €

Prvi trije izbrani ponudniki bodo poleg denarne nagrade prejeli še možnost nadaljnega brezplačnega poslovnega svetovanja z mentorji, ki bodo najboljše ideje pomagali pripeljati do uresničitve, ter brezplačnega oglaševanja po kanalih Visit Koper. Nagrajenci in drugi udeleženci bodo predstavljeni na zaključni prireditvi, ki bo dodatna priložnost za promocijo.

Udeležba je BREZPLAČNA.

Prijave so možne do 10. septembra oz. do zasedbe prostih mest, ki so omejena na 15 udeležencev.

K prijavi vabljeni:

– bodoči ali že uveljavljeni turistični ponudniki, 
– upravljalci turističnih nastanitev, 
– razvijalci kulinarične in vinske ponudbe, 
– kmetje, ki želite okrepiti dopolnilne dejavnosti, povezane  s turizmom, 
– snovalci raznovrstnih edinstvenih doživetij, 
– inovatorji na področju turističnega poslovanja, 
– predstavniki društev, zavodov in podeželskih razvojnih iniciativ. 

Teme predavanj in interaktivnih delavnic:

1. srečanje – ponedeljek, 25. 9. 2023, od 9.00-12.00

Inovativnost in edinstvenost v turizmu

Na uvodnem predavanju bomo razmišljali, kaj je edinstveno, butično, avtentično in kako vključevati inovativnost v svojo turistično ponudbo. Predstavljene bodo izkušnje, ki jih člani komisije Slovenske turistične organizacije za izbor Edinstvenih doživetij Slovenije dobivajo med obiski prijaviteljev ter izbranimi  prejemniki naziva 5 zvezdično doživetje.

Dr. Dejan Križaj, izredni profesor na UP FTŠ Turistici, raziskuje specifike turistične inovativnosti in njenega spodbujanja. Je pobudnik in soustanovitelj mednarodnega združenja AIRTH – Alliance for Innovators and Researchers in Tourism and Hospitality. Od 2006 je član strokovnih komisij STO in MGRT za nagrajevanje ustvarjalnih, inovativnih in butičnih turističnih predlogov in dosežkov ter idejni vodja projektov Banka turističnih priložnosti Slovenije, UP FTŠ sTOUdio Turistica in partnerskega konzorcija FromZero. 

2. srečanje – ponedeljek, 2. 10. 2023, od 9.00-12.00

Kdo so naši gostje, od kod prihajajo?

Brez poznavanja in razumevanja gostov ne moremo ustvariti uspešnega turističnega produkta. Njihove želje so zelo različne, zato je smiselno iskati različne prodajne poti, se povezovati, sodelovati z agencijami, predvsem pa ustvariti pristno ponudbo, zaradi katere se bodo gostje z veseljem vračali in jo priporočali tudi drugim. Predstavljena bodo teoretična izhodišča, številne praktične izkušnje ter statistični podatki za Obalno regijo.

Katarina Valentinčič je strokovnjakinja za trženje v turizmu, z bogatimi izkušnjami v marketinškem komuniciranju, razvoju turističnih doživetij in uporabi digitalnih prodajnih kanalov. Poleg razvoja svojih turističnih produktov, kot predstavnica ponudnikov doživetij v skupini za turizem in kot članica programskega sveta Zavoda za kulturo, mladino in turizem Koper doprinaša k razvoju ponudbe v Kopru, preko aktivnosti v zadrugi Zakladi Istre pa tudi v regiji.

Matjaž Primc, univerzitetni diplomirani ekonomist, je direktor, lastnik in ustanovitelj ene prvih agencij v Sloveniji, specializirane za enodnevne izlete po Sloveniji in zamejstvu. Z inovativnostjo in znanjem je našel alternativo množičnemu turizmu na Primorskem. Tako je leta 2007 nastala Autentica – turistično razvojna agencija, ki nudi avtentična enodnevna in večdnevna doživetja po Sloveniji in v zamejstvu. V šestnajstih letih so na različne konce Slovenije prepeljali več kot 200.000 izletnikov. 

3. srečanje – ponedeljek, 9. 10. 2023, od 9.00-12.00

Individualno delo z mentorji in prenos izkušenj med prijavljenimi (peer-to-peer)

4. srečanje – ponedeljek, 16. 10. 2023, od 9.00-12.00

Izboljšajmo svoj digitalni marketing  
Mnogim ponudnikom se zgodi, da številne neprespane noči vložijo v razvoj svojih produktov, za marketing porabijo velike vsote denarja, nato pa prejmejo porazno uporabniško oceno na TripAdvisorju. Kako se izogniti takim spodrsljajem? Odgovore bomo iskali na aplikativni delavnici o kakovosti storitev v digitalni dobi, ki bo razkrila številne trike za ustvarjanje učinkovite podobe turistične ponudbe na spletu.

Miha Bratec je diplomirani pravnik, raziskovalec in višji predavatelj na UP FTŠ Turistici, kjer se ukvarja s turističnim managementom s poudarkom na digitalizaciji in spletni distribuciji. Pet let je deloval kot asistent na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje doktorski študij s področja uvajanja novih tehnologij za trženje in izvedbo turističnih storitev. Pred vstopom v akademsko srenjo si je v tujini nabiral praktične delovne izkušnje v globalnih spletnih turističnih korporacijah, kot sta Bookasist in Booking.com. Na delavnici se mu bo pridružila Ula Gliha, magistrska študentka na UP FTŠ  Turistici.   

5. srečanje – ponedeljek, 23. 10. 2023, od 9.00-13.00

Trajnostni in odgovorni pristopi
Prijetno submediteransko podnebje je v koprski občini naravna danost za razvoj turizma v vseh letnih časih. A podnebje se spreminja in turistični ponudniki so soočeni s potrebo po razvoju prilagojenih turističnih produktov, s katerimi bodo zmanjšali svojo ranljivost in izkoristili priložnosti, ki jih bodo prinesle podnebne spremembe, pri tem pa odgovorno izpolnili pričakovanja obiskovalcev in svoje skupnosti.

V Umanoteri – Slovenski fundaciji za trajnostni razvoj, prepoznavajo potencial turizma, da z okoljsko in družbeno odgovornostjo postane gonilo trajnostnega razvoja skupnosti. Zavzemajo se za zmanjšanje vpliva turizma na podnebne spremembe, prav tako pa raziskujejo vpliv podnebnih sprememb na turizem in oblikujejo ukrepe prilagajanja nanje. Gaja Brecelj, direktorica Umanotere, je v dobrem desetletju z raziskavami, izvedbo delavnic in mentoriranjem podprla številne skupnosti v Afriki in Sloveniji pri razvoju pravičnih in trajnostnih turističnih produktov.    

Zadnji del srečanja:
Individualno delo z mentorji in prenos izkušenj med prijavljenimi (peer-to-peer)

Za več informacij lahko pišete na  info@inkubator.si.

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)