Moč podobe za vaše življenjske priložnosti

By
706
Moč podobe za vaše življenjske priložnosti

Dogodek za start-upe in njihove zaposlene

Inkubator Sežana v sodelovanju z Javno agencijo SPIRIT v okviru Programa podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Slovenji v letih od 2018 do 2019 »SIO 2018-2019« organizira promocijsko brezplačni dogodek

Moč podobe za vaše življenjske priložnosti

Ljudje smo predvsem vizualna bitja. Zaradi čedalje hitrejšega življenjskega ritma smo se še dodatno izurili v zaznavanju in vrednotenju podob.

Celovito podobo poleg osebne urejenosti, oblačil in dodatkov oblikujejo tudi mimika telesa, način govora in naše vedenje – poznavanje osnovnih pravil bontona.

Zavestno ali podzavestno se prav vsi med seboj ocenjujemo na podlagi signalov, ki jih pošiljamo z oblačili, urejenostjo, dodatki, vonjem, govorico telesa, barvo glasu, s primernim obnašanjem. Zato je dobro, da naša podoba ni naključna, ampak premišljena in da je odsev naših pozitivnih osebnostnih lastnosti. Primerna podoba lahko izboljša našo vsakodnevno komunikacijo, vpliva na uspeh posameznika in pomaga pri uresničitvi osebnih ciljev in ciljev podjetja.

Z znanjem o kulturi oblačenja in vedenja zaposleni oblikujejo celovito podobo, se znajo prilagajati različnim priložnostim, samozavestneje komunicirajo z različnimi ljudmi in hitreje dosežejo svoj cilj.

Lea Pisani svetuje in poučuje v okviru različnih izobraževalnih sistemov v številnih uspešnih podjetjih, ministrstvih in na Upravni akademiji. V svojem studiu svetuje posameznikom, ki želijo zavestno oblikovati videz, in jim pomaga pri nakupih. Načrtuje celostne izvedbe uniform, med drugim je avtorica podobe mestnih in občinskih redarjev.  Navdušuje jo oblikovanje celovite podobe v skladu z osebnostnimi lastnostmi in s položajem posameznika ali profesionalnimi pristojnostmi uporabnika uniforme, pri čemer jo zanima vpliv podobe na uspeh posameznika. Po izobrazbi je univ. dipl. inž. oblikovanja tekstilij in oblačil. Specializirala je v Londonu in pridobila naziv CMB Image Consultant. Znanje o kulturi vedenja je nadgradila v elitni šoli ISPD (International School of Protocol and Diplomacy) v Bruslju.  Svetovalka za kulturo oblačenja je dvajset let.

KDAJ: torek, 6. novembra 2018, od 15.00 do 18.00

KJE: Inkubator Sežana, Kraška ulica 2, Sežana

VSEBINA:

 • VIZIJA IN CILJI IN KAKO LAHKO TO PROJICIRATE Z VAŠO PODOBO – Projekcija osebnostnih lastnosti s pomočjo oblačil, dodatkov, osebne urejenosti.
 • RAVNI OBLAČENJA (ABECEDA KULTURE OBLAČENJA – DRESS CODE ZA VSE VAŠE POSLOVNE PRILOŽNOSTI) – Ravni oblačenja in poimenovanja, ki so podlaga za sporazumevanje o izbiri primernih oblačil za različne priložnosti.
 • MOŠKA PODOBA IN DETAJLI – Ustrezna velikost oblačil, dolžina rokavov, dolžina hlač, sodobni proporci, sodobna silhueta; Osnovni kosi dobre garderobe, kako nakupovati, detajli oblačil in čevljev, ki jih je dobro poznati.
 • ŽENSKA PODOBA IN DETAJLI – Ustrezna velikost oblačil, dolžina rokavov, dolžina hlač, krila, sodobni proporci, sodobna silhueta; Osnovni kosi dobre garderobe, kako nakupovati, detajli oblačil in čevljev, ki jih je dobro poznati.

ZAKAJ:

 • Ljudje se raje družimo z urejenimi osebami.
 • Vsi se najprej pogledamo in nato spregovorimo.
 • Vsi se vsako jutro oblečemo, zato je dobro, da o obleki nekaj vemo.
 • Urejeni samozavestneje komuniciramo.
 • S primerno, ugledno podobo in z izbornim vedenjem dvigujemo ugled podjetja.

SPOZNALI BOSTE:

 • Kako lahko vaša podoba govori o uspehu (govorica barv, oblačil in dodatkov).
 • Kako oblikovati sproščeno poslovno podobo za vaš način življenja in dela.
 • Kako svojo podobo prilagajati različnim poslovnim priložnostim.
 • Primerna in neprimerna oblačila za vaše poslovno okolje.
 • Osnove osebne urejenosti.

PRIČAKOVANI REZULTATI:

 • Podoba, ki je v skladu z vizijo podjetja.
 • Poznavanje ravni oblačenja in izbira primerne podobe za vsako priložnost.
 • Oblikovanje podobe, ki odraža pozitivne osebnostne lastnosti.
 • Boljša komunikacija za dosego osebnih ciljev in ciljev podjetja.

Dogodek je brezplačen. Prijave sprejemamo do ponedeljka, 5. novembra 2018, na e-mail info@inkubator.si  ali telefon  (05) 73 13 500.

Aktivnosti Inkubatorja Sežana v okviru operacije SIO-INKSEŽANA-2018-19 sofinancirata  Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)