Predstavljamo naše člane: Dr. Matej Miklavec, coach za osebni razvoj in inovator

By
66
Predstavljamo naše člane: Dr. Matej Miklavec, coach za osebni razvoj in inovator

Dr. Matej Miklavec je po formalni izobrazbi strojnik, ki se je več let ukvarjal z razvojem in raziskavami naprednih avtomobilskih izdelkov. Življenjske okoliščine pa so ga pripeljale do novega poslanstva. Ljudem pomaga pri razvoju osebnih potencialov za kakovostno življenje.

Kaj vse zajema delo coach-a?

Vse se vrti okrog produktivnosti in zadovoljstva. Tako v zasebnem, kot v poslovnem življenju, ko se včasih kaj zatakne in ne najdemo rešitev. Takrat rabimo nove ideje, poiskati moramo ustvarjalni potencial v sebi, zato, da rešimo izzive s katerimi se soočamo.

Kaj ga je pripeljalo do coachinga?

Pravzaprav življenjske okoliščine. Izzivi, ki sem jih imel sam. Rešitve so sprožile nove globje uvide v razumevanju življenja in to je tudi spremenilo moja zanimanja. Iz razvoja izdelkov je zanimanje prešlo v »razvoj« ljudi. Tekom lastnih izkušenj sem ugotovil, da lahko tudi drugim pomagam.

Matej je sicer tudi inovator. Naredil je inovativno žepno pisalo. Ekipa Inkubatorja Sežana je z njim opravila diagnostični intervju in podala pozitivno mnenje, ki mu je omogočilo pridobitev vavčerja za prototipiranje.  Zakaj pa pisalo? Kako je prišlo do te ideje?     

Do tega je prišlo zelo spontano. Na mizi sem imel vedno po deset kemičnih svinčnikov, ki so delali, pa niso delali, so bili zlomljeni itd. Sam sebi sem želel rešiti ta izziv. Želel sem narediti namizno pisalo, ki bi bilo samo eno, ki bi delalo in bi bilo narejeno »po moji roki«.

Lotil sem se dela, naredil pisalo in ga dal poslovnim strankam, ki so bile nad njim navdušene. Projekt se je razvil do te faze, da je postal produkt, ki gre lahko na trg.

Matej je aktivne član podjetniške skupnosti. V preteklosti se je udeležil Podjetniške šole, z veseljem se udeleži delavnic, ki jih Inkubator organizira, deležen je bil tudi mentoriranja in svetovanja. Kakšno je njegovo mnenje o Inkubatorju Sežana?

Moje mnenje je, da je Inkubator super. Vsakemu, ki ima podjetniško idejo svetujem, da pride na posvet. Tekom svojih podjetniških let sem bil na Inkubatorju deležen mentorstva, podpore in svetovanj za različne faze dela in podjetja.

Nasvet ob novem letu?

Vsem svetujem nekaj zelo radikalnega, kar je tudi temelj mojega dela. Običajno se lotimo ciljev s namenom, da bomo dosegli zadovoljstvo, ko bomo dosegli naš cilj. Po mojem mnenju je to ena največjih zmot. Pri tem namreč zamudimo vse priložnosti, refleksije in nove misli, ki pridejo, ko smo v aktivno sproščenem stanju. Zato svetujem, da v novem letu naredite ravno obratno. Lotite se novih ciljev že zadovoljni, sproščeni, in vam bo dosti lažje. Tako boste lahko dosegli nove ideje, rezultate, nova sodelovanja, ki jih sicer ne bi, ker bi preveč ozko gledali na podjetništvo, na ideje in ostalo.

Pa srečno, polno uspehov in zadovoljstva.

Mateju želimo, da bi napisal še veliko uspešnih zgodb.

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)