Raziskava potreb slovenskih MSP po digitalnih znanjih in veščinah

By
118
Raziskava potreb slovenskih MSP po digitalnih znanjih in veščinah

Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije (DIHS) kot osrednja nacionalna točka za digitalno preobrazbo in IIBA Slovenija kot eden od strateških partnerjev DIHS želita za ključna delovna mesta slovenskih mikro, malih in srednjih podjetij (v nadaljevanju MSP) pripraviti priporočeni katalog digitalnih kompetenc na osnovi raziskave.

Prvi korak raziskave je anketni vprašalnik. Izpolnitev vprašalnika MSP-jem omogoča sooblikovanje prihodnjih aktivnosti po meri potreb podjetij, prav tako pa vam omogoča dostop do rezultatov celotne analize in tudi dodatne točke v izborih za izvedbo aktivnosti, ki jih bo DIHS ponudil podjetjem v nadaljevanju (digitalne kompetence, mentoriranje, svetovanje). Za vse, ki ne želite razkriti svoje identitete, je mogoče vprašalnik izpolniti povsem anonimno in DIHS priskočiti na pomoč pri pridobivanju verodostojnih rezultatov raziskave.

Večina vprašanj je izbirnih; izbirate med pripravljenimi odgovori, ki jih lahko na lastno željo dopolnite z besedilom. Z izpolnjevanjem vprašalnika pridobite veliko koristnih informacij za uspešno digitalno poslovno preobrazbo vašega podjetja. Na voljo je tudi shranjevanje vprašalnika za kasnejše nadaljevanje.

Vprašalnik je razdeljen na naslednje sklope:

  • značilnosti digitalne ekonomije,
  • digitalna pismenost,
  • digitalne kompetence in poslovna vedenja,
  • digitalna znanja,
  • sposobnosti za digitalni prehod.

Izkoristite priložnost, sooblikujte prihodnje programe DIHS na področju digitalizacije poslovanja in digitalne transformacije podjetij ter izpolnite vprašalnik.

Vprašalnik je na voljo tukaj.