Spletni katalog investicijskih priložnosti v Sloveniji

By in
59
Spletni katalog investicijskih priložnosti v Sloveniji

Javna agencija SPIRIT Slovenija je vzpostavila centralno bazo in spletni katalog za celovit pregled investicijskih priložnosti v Sloveniji.

Spletni katalog je dostopen preko spletnega portala SPIRIT Invest Slovenia in uporabnikom omogoča vpisovanje, iskanje, pregled in PDF izvoz podatkov aktualnih investicijskih priložnosti. Storitev je brezplačna, na voljo v angleškem in slovenskem jeziku ter javno dostopna tako nosilcem investicijskih projektov kot potencialnim investitorjem, ki iščejo projekte za investicijo.

Digitalno orodje investitorju omogoča iskanje po različnih kriterijih, in sicer po posamezni regiji, vrsti investicijskega projekta, sektorju in ocenjeni vrednosti. Na voljo je tudi možnost izvoza podatkov v obliki PDF predstavitve, ki lahko poleg informacij o izbranem projektu vključuje tudi sveže informacije o konkretnem sektorju in/ali pomembne podatke o Sloveniji. Ponudniku investicijskega projekta pa omogoča vpis investicijske priložnosti v katalog. Trenutno je v bazi več kot 80 investicijskih priložnosti z različnih področij, vendar so v spletnem katalogu vidne le tiste, ki imajo vpisane vse zahtevane podatke v izbranem jeziku.

SPIRIT Slovenija deluje v mednarodnem okolju in se udeležuje različnih investicijskih in nepremičninskih sejmov, forumov in konferenc tako doma kot tudi po svetu, na katerih aktivno promovira slovensko poslovno in investicijsko okolje. Pri svojem delu so v stiku s številnimi podjetji, institucijami in skladi, ki iščejo različne investicijske priložnosti, obenem pa predstavljajo tudi vstopno točko za tuje neposredne investitorje v Sloveniji.

Centralno bazo in spletni katalog investicijskih priložnostih so tako razvili z željo po vzpostavitvi sistema oz. zbira investicijskih priložnosti, ki bo vsem deležnikom olajšal promocijo slovenskega investicijskega okolja in priložnosti, ki jih ponuja ter iskanje investitorjev.

V bazo projektov želijo vključiti čim več investicijskih priložnosti iz različnih virov (gospodarski in javni subjekti) in različnih področij (kot so prodaja podjetja oz. lastniškega deleža, prodaja patenta, investicije v startupe in scalupe, večji poslovno nepremičninski projekti, hoteli, turistični resorti, poslovne cone, degradirana območja, skladišča in hale, ipd.) ter tako zagotoviti tako imenovano ‘One stop shop’ storitev na področju investicijskih priložnosti.

Vse ponudnike investicijskih priložnosti vabijo k vpisu njihovega investicijskega projekta v bazo.

Za morebitna vprašanja in dodatne informacije: Gorazd Orešek, T: 0590 89 504, E: gorazd.oresek@spiritslovenia.si

Vir: SPIRIT Slovenija

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)