Lea Pisani – Image Consultant

Lea Pisani – Image Consultant

Svetovalka za kulturo oblačenja
Mentorica fotografiranja: Katarina Sadovski, profesorica, avtor fotografije: Arin Rapuš Jerman, študent, avtorica ilustracij: Tiffany Brisko, študentka
Lea Pisani  je svetovalka za celovito podobo osebnosti – Image Consultant ter avtorica dveh knjižnih uspešnic o kulturi oblačenja. Lea svetuje in poučuje v okviru različnih izobraževalnih sistemov v številnih uspešnih podjetjih, ministrstvih in na Upravni akademiji. V svojem studiu svetuje posameznikom, ki želijo zavestno oblikovati videz, in jim pomaga pri nakupih. Načrtuje celostne izvedbe uniform, med drugim je avtorica podobe mestnih in občinskih redarjev. Navdušuje jo oblikovanje celovite podobe v skladu z osebnostnimi lastnostmi in s položajem posameznika ali profesionalnimi pristojnostmi uporabnika uniforme, pri čemer jo zanima vpliv podobe na uspeh posameznika. Po izobrazbi je univ. dipl. inž. oblikovanja tekstilij in oblačil. Specializirala je v Londonu in pridobila naziv CMB Image Consultant. Znanje o kulturi vedenja je nadgradila v elitni šoli ISPD (International School of Protocol and Diplomacy) v Bruslju.

Lea je znanka Inkubatorja Sežana že vrsto let. V inkubatorju sodeluje kot predavateljica na dogodkih o kulturi oblačenja in izobražuje podjetnike in podjetnice o primerni podobi v poslovnem svetu. Lea meni, da lahko primerna podoba izboljša vsakodnevno komunikacijo, vpliva na uspeh posameznika in pomaga pri uresničitvi osebnih ciljev in ciljev podjetja. Kot izkušena podjetnica se Lea vselej še vedno rada izobražuje in jo njen radovedni duh pripelje na dogodke Inkubatorja Sežana na katerih sodeluje kot slušateljica.

V letu 2019 je bila vključena v mentorski program operacije SIO, ki je Lei omogočil poglobljeno razumevanje komunikacije prek digitalnih medijev. Skupaj s svetovalko na področju komuniciranja, Janjo Novoselc iz agencije K@spr, sta izdelali učinkovito komunikacijsko strategijo za promocijo prek digitalnih medijev. Danes je Lea prava mojstrica v tem!

Strokovnjakinja kulture oblačenja je tudi avtorica knjige Ravni oblačenja / Dress Code v kateri je sistematično opisanih vseh dvanajst ravni oblačenja, ki jih človek pozna in uporablja — od fraka do športnih oblačil. Lea je knjigo prevedla tudi v angleški jezik in s tem prestopila meje Slovenije. Njena želja je bila prodaja prek Amazona. Inkubator Sežana je Lei ponudil možnost sodelovanja v mentorskem programu SIO z izvrstnim strokovnjakom Matejem Peršoljo. V Inkubatorju smo Lei pomagali izdelati vzdržno finančno konstrukcijo prodaje knjige prek spleta. Plod  vzajemnega sodelovanja je Leina knjiga Dress Code na Amazonu.

Mentorski program v Inkubatorju Sežana in možnost sodelovanja z mentorjem Matejem Peršoljo sta bila v moji karieri zelo pomembna. Mentoriranje in spodbuda ter podpora Inkubatorja so mi pomagali k prestopu v tujino, česar sama ne bi zmogla. Mislim, da smo skupaj v popolnosti dosegli cilj.

Fotografiranje v sodelovanju z Višjo strokovno šolo Srečka Kosovela Sežana

Aktivnosti Inkubatorja Sežana v okviru operacije SIO-INKSEŽANA-2020-22 sofinancirata  Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.