V Inkubatorju Sežana se iskri že 30 let

By
20
V Inkubatorju Sežana se iskri že 30 let

Inkubator Sežana, najstarejši in največji podjetniški inkubator v Sloveniji, je 26. avgusta 2021 obeležil 30. obletnico delovanja. Ob tej priložnosti je otvoril prenovljene poslovne prostore starega objekta Iskre, novega Coworkinga Iskra HUB, podpisa akt o ustanovitvi Visoke strokovne šole za oblikovanje in fotografijo ter otvoril fotografsko razstavo z retrospektivo razvoja inkubatorja v treh desetletjih.

Leta 1991 sta Občina Sežana in družba Sloveneta v nekdanji tovarni radijskih sprejemnikov Iskra z ustanovitvijo Inkubatorja pritrdila takrat drugačni, drzni in od ustaljenih praks izstopajoči ideji podpore podjetniškem ekosistemu, spodbujanju podjetništva. Inkubator Sežana je najstarejši inkubator v Sloveniji, ki se je v 30. letih od zanesenjaške ideje razvil v enega pomembnejših stebrov spodbujanja podjetništva v regiji.

Ob okrogli obletnici je Inkubator Sežana priredil slovesnost, ki so se jo  udeležili in pozdravili tudi župan občine Sežana David Škabar, direktor Javne agencije SPIRIT Slovenija, ter številni poslovni partnerji iz akademskega in poslovnega sveta. Po video konferenci je prisotne pozdravila predsednica EBN, Cristina Fanjul.

Na prireditvi je direktor inkubatorja Dorijan Maršič podelil priznanja vsem zaslužnim za uspešen razvoj in delo inkubatorja v preteklem obdobju ter ob obeležitvi okroglega jubileja izjavil: »Izkoristiti želimo dediščino in dobre prakse, ki so jih v teh 30 letih zasnovale ekipe inkubatorja ter jih nadgraditi s sodobnimi modeli pomoči podjetniškim talentom zagonskim podjetjem. Nova vizija in strategija razvoja inkubatorja temelji na dveh osnovnih stebrih: podjetništvo in izobraževanje. Sinergije obeh se ponujajo same po sebi. Naloga našega tima je, da jih prepoznamo in udejanjimo s sodobnimi tehnološkimi in pedagoškimi prijemi.«.

Prireditev sta glasbeno obogatila člana Slovenskega tolkalnega projekta Matevž Bajde in Franci Krevh ter prisotne popeljala v svet zvokov kamna, ki je s stavbo Inkubatorja Sežana močno povezana. Prav v prostorih inkubatorja namreč deluje Viška strokovna šola Sežana, ki se skozi programa fotografija in oblikovanje kamna nenehno povezuje s to znamenito dediščino Krasa.

 

Dorijan Maršič, direktor Inkubatorja Sežana
David Škabar, župan Občine Sežana in Dorijan Maršič, direktor Inkubatorja Sežana
Podelitev priznanja dolgoletnemu direktorju Stojanu Gorupu
Podpis Akta o ustanovitvi Visoke strokovne šole za oblikovanje kamna in fotografijo, v. d. dekana Anton Marn in direktor Dorijan Maršič
Matevž Bajde in Franci Krevh
Cristina Fanjul

Avtor fotografij: Jan Antonac, študent Višje strokovne šole Srečka Kosovela Sežana

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)