Vabilo na delavnici Pospeševalnika #Web3

By
159
Vabilo na delavnici Pospeševalnika #Web3

Po uspešno izvedenih treh delavnicah Pospeševalnika #Web3  nadaljujejo z odkrivanjem novega sveta, ki ga ustvarjajo sodobne tehnologije Web3, ter iščejo potenciale za nove poslovne in podjetniške zgodbe. Brezplačne delavnice se izvajajo pod okriljem Slovenskega podjetniškega sklada (SPS), z namenom nudenja celostne ključne podpore, ki jo potrebujejo inovativna podjetja za hitro globalno rast.

Zato bomo veseli vaše pomoči pri promociji dogodka, in vas naprošamo, če lahko podelite novico s svojimi kontakti (podjetja) in po svojih kanalih.

Tokrat se bosta zvrstili kar dve delavnici Pospeševalnika #Web3, in sicer se bomo podali na četrti delavnici v svet umetne inteligence (AI) in strojnega učenja (ML), na peti delavnici pa spoznavali priložnosti avtomatizacije, hiperavtomatizacije ter RPA v poslovnem svetu.

 • Četrta delavnica Inoviranje z uporabo umetne inteligence in strojnega učenja,  bo potekala v četrtek, 24. 11. 2022, na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana
 • Peta delavnica Priložnosti avtomatizacije, hiperavtomatizacije ter RPA v poslovnem svetu, bo potekala v torek, 29. 11. 2022, na Gospodarski zbornici Slovenije, Dimičeva 13, Ljubljana

  Udeleženci:

 • vsi prejemniki finančnih spodbud SPS (SK, SI-SK in P2, ki imajo aktivno pogodbo SPS),
 • vsa mikro, mala in srednje velika podjetja, vključno s samostojnimi podjetniki, ki jih tematika sodobnih tehnologij zanima in bi si v prihodnosti želeli uporabiti finančne spodbude SPS

PROGRAM

Četrta delavnica Inoviranje z uporabo umetne inteligence in strojnega učenja

Izr. prof. dr. Tomaž Curk, prodekan za raziskovalno dejavnost na Fakulteti za računalništvo in informatiko v Ljubljani, bo uporabo umetne inteligence in strojnega učenja približal slovenskim podjetjem in jim na delavnici pomagal poiskati inovacijske potenciale v poslovnem svetu z naslednjimi tematikami:

– Uporaba modelov AI in strojnega učenja za odkrivanje vzorcev v podatkih, razumevanje problema in za podporo odločanju;

– Modeliranje podatkov, odkrivati ponavljajoče se časovne in sezonske vzorce ter trende na primeru javnih podatkov o cestnem prometu.

V prvem delu delavnice nam bo predavatelj predstavil teoretični okvir umetne inteligence in strojnega učenja ter praktične primere uporabe. V drugem delu pa se bomo v sklopu praktičnega dela naučili konkretne uporabe programa Orange Data mining.

Peta delavnica Priložnosti avtomatizacije, hiperavtomatizacije ter RPA v poslovnem svetu

Dr. Dragan Kusić, vodja oddelka mehatranike na Tecosu, bo skozi praktične primere implementacije pripravil podjetja na poslovno uspešen razvoj v poslovnem svetu.

Na delavnici bo izvedeno splošno usposabljanje in ozaveščanje lastnikov, vodstvenega kadra in zaposlenih v MSPjih na področjih avtomatizacije, hiperavtomatizacije ter RPA v poslovnem svetu z naslednjimi tematikami:

 • Pomen in vpliv uvedbe informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) v podjetjih.
 • Kako obvladovati veliko količino informacij.
 • Kakšna je varnost uporabe IKT.
 • Uporabo sistemov MES, ERP, CRM in CPS pri avtomatizaciji poslovanja.
 • Kaj je INDUSTRIJA 4.0, prihodnji trendi, primeri uspešne implementacije v različne proizvodne procese – učinkoviti procesi ustvarjanja vrednosti/vzpostavljanje digitalnih delovnih mest in brezpapirno poslovanje.

Več o delavnicah in programu #Web3.

Delavnice so za udeležence brezplačne. Prijave zbiramo do torka, 22. novembra 2022 za četrto delavnico in do petka, 25. novembra za peto delavnico. Število mest je omejeno.

Za vse dodatne informacije smo na voljo na e-pošti: info@arctur.si 

 

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)