Zmagovalci Space Apps se potegujejo za ogled izstrelitve rakete

By
142
Zmagovalci Space Apps se potegujejo za ogled izstrelitve rakete

Letošnji NASA International Space Apps Challenge, ki je minuli vikend potekal po več kot 200 lokacijah po vsem svetu, je kot edini v Sloveniji organiziral Inkubator Sežana. Na tekmovanju je sodelovalo 31 udeležencev iz Slovenije, Italije, Poljske, Šri Lanke, Mehike in Makedonije. Tekmovalci so 48 ur reševali globalne izzive na področju življenja na Zemlji, zvezd, planetov, Lune in oceanov.

Na zaključku tekmovanja so sodelujoče skupine svoje rešitve predstavile pred strokovno komisijo. Ta je izbrala dva projekta, Sylar in Wind of Change, ki se bosta potegovala na Nasinem mednarodnem ocenjevanju. Nagrada za zmagovalce je ogled izstrelitve rakete in možnost sodelovanja pri razvijanju ideje na eno od ameriških univerz.

Vzporedno je potekal program za otroke Nasa Space Apps KIDS. Otroci stari med 10 in 14 let so spoznavali osnove robotike in programiranja ter se pomerili na tekmovanju.

Avtor: Samo Onič
Avtor: Samo Onič
Avtor: Samo Onič

 

 

Aktivnosti Inkubatorja Sežana v okviru operacije SIO-INKSEŽANA-2018-19 sofinancirata  Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)