Inkubator Sežana dobil novega direktorja

By
1154
Inkubator Sežana dobil novega direktorja
Inkubator Sežana od 19. junija 2019 vodi nov direktor Dorijan Maršič (letnik 1962), po izobrazbi univerzitetni diplomirani obramboslovec. Nadzorni svet mu je podelil mandat za obdobje petih let.

Maršič je bil pet let bil sekretar koprskega občinskega sekretariata za obrambo, podjetniške izkušnje je nabiral kot solastnik družbe Protokol in direktor Radia Capris (1992-97), bil je tudi direktor Gasilske brigade Koper in predstavnik Slovenije v Natovem Centru za koordinacijo humanitarne pomoči. Leta 2000 je kot poslanec Državnega zbora zajadral v politiko. Na univerzitetnem področju je nabiral izkušnje kot direktor Študentskih domov UP in v. d. glavnega tajnika Univerze na Primorskem, od leta 2010 do 2014 je bil direktor ITF – ustanove za krepitev človekove varnosti.

Od 2014 do letos je bil direktor Univerzitetnega razvojnega centra in inkubatorja Primorske. Prav slednje izkušnje bo izkoristil za umestitev Inkubatorja Sežana v širši prostor, pritegnitev mladih podjetnikov in iskanje sinergij ob prenosu znanja iz izobraževanja in raziskovanja v gospodarstvo.

Vizija razvoja inkubatorja je postati najbolj propulziven podjetniški inkubator v regiji z ambicijo razvoja tehnološkega parka in pospeševalnika za podporo zagonskim podjetjem z visoko dodano vrednostjo ter center odličnosti na področju izobraževanja in raziskav. Poleg izboljšanja pogojev poslovanja obstoječim podjetjem je potrebno ponuditi nove priložnosti mladim inovativnim podjetnikom iz lokalnega in širšega okolja ter jim omogočiti razvoj lastne podjetniške ideje, hitre rasti in ustvarjanja novih delovnih mest. Zagovarjam povezovanje izobraževalnega in raziskovalnega sektorja z gospodarstvom, zato predstavlja povezovanje poslanstva inkubatorja z visokošolskim središčem priložnost za razvoj novih idej in prenosa znanja v realni sektor.« pravi Dorijan Maršič.

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)