Subvencija za zelena delovna mesta

By
401
Subvencija za zelena delovna mesta

Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje je v sodelovanju z Ministrstvom za okolje in prostor ter Ministrstvom za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti objavil javno povabilo za spodbujanje zaposlovanja na zelenih delovnih mestih. Sredstva v višini 1,5 milijona EUR bo zagotovilo Ministrstvo za okolje in prostor iz Sklada za podnebne spremembe ter bodo namenjena subvencioniranju zaposlitev 190 brezposelnih iz vse Slovenije za nedoločen čas.

Zelena delovna mesta so pomemben vidik trajnostnega razvoja, saj lahko prispevajo k ciljem na področju podnebnih sprememb, ohranjanja narave in okolja ter posredno k aktivaciji brezposelnih oseb. S spodbudami želijo prispevati k ozelenitvi gospodarstva, okrepitvi prizadevanja za učinkovitejšo rabo energije in virov ter k zmanjšanju emisij toplogrednih plinov.

Delodajalci, ki bodo izpolnjevali pogoje javnega povabila, bodo za zaposlitev brezposelne osebe na zelenem delovnem mestu za nedoločen čas, prejemali mesečno subvencijo v višini 340,00 EUR, ki se bo izplačevala največ 24 mesecev.

Več informacij