Tematski dogodek: Vrednotenje podjetniških idej ter start-up podjetniško načrtovanje in modeliranje s pomočjo Mikrobiza

By
166
Tematski dogodek: Vrednotenje podjetniških idej ter start-up podjetniško načrtovanje in modeliranje s pomočjo Mikrobiza

Podjetniško orodje Mikrobiz je namenjeno predvsem potencialnim podjetnikom in start-up podjetjem, ki si želijo lastne izkušnje in informacije združiti v enovit pregleden, sistematičen in dinamičen poslovni model.

Inkubator Sežana v sodelovanju s SPIRIT Slovenija v okviru Programa podpornih storitev subjektov inovativnega okolja v Republiki Slovenji v letih od 2018 do 2019 »SIO 2018-2019« organizira brezplačen tematski dogodek

Vrednotenje podjetniških idej ter start-up podjetniško načrtovanje in modeliranje s pomočjo Mikrobiza

KJE: Inkubator Sežana, Kraška ulica 2, 6210 Sežana

KDAJ: sreda, 25. september 2019, od 10. do 13. ure

VSEBINA:

Pregledno in enostavno »on-line« orodje Mikrobiz omogoča več tipov končnih izdelkov, kot je poslovni model Canvas ali enostavni / zahtevni poslovni načrt, ki sta v končni formi primerna tako za lastno uporabo, kot tudi v postopkih pridobivanja zagonskih in drugih sredstev. Orodje je primerno tudi kot samo-evalvacijski pristop, kjer se podjetnik preko ključnih informacij o kupcih, distribuciji, virih, drugo in poenostavljenega finančnega modela pripelje do jasne slike trenutnega ali pa želenega stanja izvedbe podjetniške ideje. Upravljanje preko portala Mikrobiz pa mu omogoča enostavno dostopnost, ažuriranje in dinamičnost, ki je v start-up podjetništvu ključna za hitro nadgradnjo, kot tudi spremljanje stanja na trgu.

CILJI DOGODKA:

  • Spoznati pomen poslovnega modeliranja in načrtovanja
  • Spoznati podjetniško orodje Mikrobiz, njegovo delovanje in funkcionalnost
  • Usvojiti različne oblike poslovnih modelov in izpisov
  • Usvojiti način obravnave in vnosa zahtevanih podatkov, ter njihov pomen, kot tudi predlagane načine pridobivanja podatkov v praksi
  • Izdelava osnutka in strukture lastnega poslovnega modela

Delavnico bo vodil mag. Andrej Medved, agrarni in okoljski ekonomist, z več letnimi izkušnjami v projektnem managementu in podjetniškem svetovanju ter mentoriranju start-up podjetnikom. Ima tudi lastna podjetja, ki delujejo na področjih okoljskega managementa in pridobivanja EU sredstev za naložbe, ter lastno blagovno znamko za trženje kvalitetnih živilskih proizvodov.

Delavnica je brezplačna. Prijave sprejemamo prek spletnega obrazca do ponedeljka, 23. septembra 2019.

Aktivnosti Inkubatorja Sežana v okviru operacije SIO-INKSEŽANA-2018-19 sofinancirata  Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.

54321
(0 glasov. Povprečno 0 od 5)