Zaključek 4. Podjetniške šole: Naj ideja postane start-up

By
306
Zaključek 4. Podjetniške šole: Naj ideja postane start-up

Inkubator Sežana je uspešno zaključil z izobraževalnim delom 4. Podjetniške šole: Naj ideja postane start-up. V podjetniški šoli, ki je potekala od aprila do konca do junija, se je urilo 10 inovativnih potencialnih in start-up podjetnikov. 

Brezplačna podjetniška šola, ki jo Inkubator Sežana organizira že četrto leto je bila izvedena kot sklop e-izobraževanj in mentorskega programa ter je namenjena inovativnim potencialnim in start-up podjetnikom. Slednji so tekom podjetniške šole izdelali učinkovit poslovni model ter pridobili praktična znanja za uspešen zagon podjetja.

Tekom izobraževanj so se udeleženci seznanili z osnovami vitkega podjetništva, poslovnega modeliranja ter načrtovanja, definiranja trga in person, trikov trženja in razvoja znamke, družbenih in spletnih medijev, financiranja podjetniških idej ter javnega nastopanja in pitchanja. Na zaključnem dogodku, ki je potekal 17. junija, so udeleženci podjetniške šole svoje ideje predstavili pred strokovno komisijo, ki so jo sestavljali Dorijan Maršič, Jelena Uršič in dr. Aleš Lipnik. Najbolj perspektivni in inovativni start-up podjetniki bodo razvoj poslovnega modela nadaljevali z zunanjim mentorjem.

   

Avtori fotografij: Jan Antonac, študent Višje strokovne šole Srečka Kosovela Sežana

4. Podjetniško šolo: Naj ideja postane start-up so skupaj z Inkubatorjem Sežana soustvarjali:

Aktivnosti Inkubatorja Sežana v okviru operacije SIO-INKSEŽANA-2020-22 sofinancirata  Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Operacija se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020, prednostne osi: 3 Dinamično in konkurenčno podjetništvo za zeleno gospodarsko rast.