Fotoreportaža iz Mitskega parka

By
379
Fotoreportaža iz Mitskega parka

28 skulptur, 13 označevalcev poti in Baba (prostorska postavitev iz kosov bivšega monolita), izdelanih iz 40 ton obdelanih kosov kamna, so minuli teden našli svoj prostor v Mitskem parku v Rodiku. Pri izdelavi so združili moči Špela Šedivy, diplomirana oblikovalka unikatov, in Tomaž Vadjunec iz Inkubatorja Sežana, akademski kipar Damjan Švara iz Višje strokovne šole Srečka Kosovela Sežana, tipograf/kaligraf Marko Drpić, Anton Marn, ravnatelj Višje strokovne šole Srečka Kosovela Sežana, študentje, diplomanti in predavatelji Višje strokovne šole Srečka Kosovela Sežana.

Cikova jama, Špela Šedivy
Globoka jama
Pod lisičino
Cikova jama
Damjan Švara, akad. kip. (VSŠ Sežana), Tomaž Vadjunec (Inkubator Sežana), dr. Katja Hrobat Virloget (UP FHŠ)
Fukova jama
Njvice
Njivice
Na jezeru
Kobilja glava
Kobilja glava
Kobilja glava
Kobilja glava
Kobilja glava
Kobilja glava
Intervju za RTV Slovenija s Špelo Šedivy
Kobilja glava
Kobilja glava

Avtorji fotografij: Jan Antonac, Neža Jandrlič, Marko Klančar in Tina Furlan, študenti Višje strokovne šole Srečka Kosovela Sežana

Projekt MITSKI PARK je sofinanciran iz  Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V – A Slovenija – Hrvaška  2014-2020. Cilj projekta je ustvariti čezmejno turistično destinacijo za ohranjanje, varstvo in promocijo dediščine mitske krajine, ki bo povezala dva kraja – Trebišća v občini Mošćenička Draga in Rodik v občini Hrpelje-Kozina. Uradna otvoritev Mitskega parka v Rodiku je planirana v mesecu septembru 2020.

Mitski Park