Otvoritev Mitskega parka

By
195
Otvoritev Mitskega parka

Turistična destinacija Mitski park je svojo podobo počasi, a vztrajno, začel graditi že več kot dve leti nazaj. V glavah posameznikov je želja, da mitsko izročilo krajine ohranimo tudi zanamcem, živela že veliko pred tem. Skupna čezmejna turistična destinacija za ohranjanje, varstvo in promocijo dediščine mitske krajine na območjih dveh občin, Hrpelje – Kozina v Sloveniji in Moščenićka Draga na Hrvaškem, bo to pomlad zaznamovala z odprtjem parkov na obeh straneh meje.

Občina Hrpelje – Kozina, Opčina Mošćenička Draga, Sveučilište u Rijeci, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Univerza na Primorskem, Turistička zajednica opčine Mošćenička Draga, Arhej d. o. o. in Inkubator Sežana vas vabimo na novinarsko konferenco ob zaključnem dogodku projekta MITSKI PARK. Pristop k celostnemu ohranjanju nesnovne kulturne dediščine bomo spoznavali na virtualnem spletnem  dogodku

v sredo, 21. aprila 2021, ob 10. uri.

Izza vaše delovne mize se povežite na povezavo  http://bit.ly/Mitskipark,kjer boste lahko spremljali predstavitev:

  • projekta MITSKI PARK, ki je sofinanciran s sredstvi ESRR v oviru programa Interreg V-A Slovenija – Hrvaška 2014-2020;
  • nesnovne kulturne dediščine – mitsko – folklornega izročila uprostorjenega v krajini;
  • sprejemnih centrov za obiskovalce – obisk obeh delov parka bogatita centra za obiskovalce, kjer se že srečate z mitskim doživljanjem sveta;
  • kamnitih označevalcev in skulptur, umeščenih v čezmejni Mitski park – kako je mogoče pri označevanju turističnih točk narediti korak naprej in z uporabo lokalnega kamna izbrati trajnostno rešitev, pri tem pa poudariti vrednost naravne in kulturne dediščine;
  • novih turističnih produktov z osnovno in dodatno turistično ponudbo – z vzpostavitvijo Mitskega parka polagamo temelje edinstveno izobraževalne in izkustvene turistične destinacije v Evropi.

Predstavitev bo trajala predvidoma eno uro, po zaključku pa vam bomo na voljo za dodatna vprašanja.

V torek, 20. aprila 2021, ob 18. uri vas vabimo na uradno virtualno odprtje Mitskega parka v Rodiku.

Predstavitev na malo drugačen način lahko spremljate na facebook profilih  Mitski park , Občina Hrpelje – Kozina ter Visitkras.

Mitski park v Rodiku ali v Trebišćih lahko obiščete kot individualni gost, lahko ju obiščete s svojimi družinami ali v skupinah in se na pristen in varen način podate v odkrivanje mitskega sveta. Pridružite se nam in (d)oživite mitsko krajino.

Za več informacij:

Vodilni partner:

Projektni partnerji:

Čas trajanja projekta: od 1. 9. 2018 do 30. 4. 2021

Proračun projekta: 745.050,00 EUR

Projekt MITSKI PARK je sofinanciran iz  Evropskega sklada za regionalni razvoj v okviru Programa sodelovanja Interreg V – A Slovenija – Hrvaška  2014-2020.

 

Mitski Park